838
Ο Πεν με τα παιδιά του Χόπερ (αριστερά) και Ντίλαν Φράνσις , από τον γάμο του με την Ρόμπιν Ράιτ | ΑΠΕ - ΕΡΑ

Χόλιγουντ κατά κορονοϊού με όπλο τον… Σον Πεν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 14:05
Ο Πεν με τα παιδιά του Χόπερ (αριστερά) και Ντίλαν Φράνσις , από τον γάμο του με την Ρόμπιν Ράιτ
|ΑΠΕ - ΕΡΑ

Χόλιγουντ κατά κορονοϊού με όπλο τον… Σον Πεν

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 14:05

To Χόλιγουντ βάζει και αυτό το δικό του λιθαράκι στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το… λιθαράκι  έχει, ασφαλώς, όνομα: είναι ο «συνήθης ύποπτος» σε αυτές τις περιπτώσεις ηθοποιός Σον Πεν.

Ο ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης συνδιοικεί με την Αν Λι τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CORE (Community Organized Relief Effort) που ίδρυσαν από κοινού από την εποχή του καταστροφικού σεισμού στην Αϊτή το 2010.

Με τον CORE ο Πεν συνεχίζει να είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη εν μέσω πανδημίας, με δυο τρόπους: αφενός εγκαθιστώντας υπαίθρια σημεία διαγνωστικών τεστ σε όλη την αμερικανική επικράτεια και αφετέρου με την αγορά και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και συγκεκριμένα τις ειδικές μπατονέτες με τις οποίες παίρνεις το δείγμα σάλιου ενός ύποπτου για συμπτώματα Covid-19 ασθενή.

Από τις 19 Μαρτίου, που ξεκίνησε η κινητοποίησή του με τον CORE, ο Πεν αρχικά διένειμε 6.500 ειδικές μπατονέτες, ενώ πριν μερικά 24ωρα ανακοίνωσε την δωρεάν παροχή άλλων 100.000, των λεγόμενων oral swabs.

Είχε προηγηθεί, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένα άρθρο των Λι και Πεν, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Deadline, με τίτλο «Coping With COVID-19 Crisis: CORE’s Ann Lee & Sean Penn On The Life And Death Race To Save The Neediest». Το άρθρο περιγράφει τους κινδύνους που εγκυμονεί ο κορονοϊός για τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους όπως και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί, και είναι στη διάθεση όλων όσοι θέλουν να ενημερωθούν και να σχηματίσουν μια άποψη περί της δράσης του οργανισμού.

Επίσης, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Άντερσον Κούπερ «360» στο CNN για να δώσει τη δική του οπτική στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Πεν έδωσε έμφαση στην χρήση των υλικοτεχνικών υποδομών και δεξιοτήτων του αμερικανικού στρατού στον συντονισμό των ιατρικών αναγκών στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουν οι αμερικανικές πολιτείες καταμεσής της πανδημίας ενώ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης των ενόπλων δυνάμεων ως επικεφαλής του σχεδίου κατά του κορονοϊού βοηθώντας το έργο γιατρών και νοσηλευτών.

Τέλος, ξεκαθάρισε με νόημα : «Δεν είστε τολμηροί ή γενναίοι αν δεν κρατάτε τις αποστάσεις μεταξύ σας. Κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας προκειμένου να τιμήσουμε τους νεκρούς [από τον κορονοϊό]. Αλλά και όσους γιατρούς και νοσηλευτές εργάζονται σκληρά και ηρωικά στα νοσοκομεία μας».

Ενα από τα σημεία που έχει ιδρύσει ο CORE για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ στην Καλιφόρνια. EPA/EUGENE GARCIA

Στο πλευρό του Πεν και του CORE στέκονται επίσης και τα δυο παιδιά που απέκτησε με την πρώην συζυγό του, Ρόμπιν Ράιτ.

Περισσότερο ο Χόπερ και λιγότερο η Ντίλαν Φράνσις συνεισφέρουν και αυτοί όπως μπορούν, σηκώνοντας τηλέφωνα στα γραφεία του οργανισμού και οργανώνοντας μεταφορές και άλλα.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες, η Ράιτ ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία με τον 26χρονο Χόπερ γράφοντας:

«Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου, που εργάζεται σαν εθελοντής στους δύσκολους και τρομακτικούς καιρούς που ζούμε. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους εκπληκτικούς γιατρούς, νοσηλευτές και εθελοντές για το έργο τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...