476
O Kωστής Χατζηδάκης βρέθηκε απέναντι στον Νίκο Φίλη στον τηλεοπτικό αέρα του BlueSky | .

Xατζηδάκης: «Mα πόσο ψεύτες πια; Ψεκασμοί ή πολιτική ξετσιπωσιά;»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 17:34
O Kωστής Χατζηδάκης βρέθηκε απέναντι στον Νίκο Φίλη στον τηλεοπτικό αέρα του BlueSky
|.

Xατζηδάκης: «Mα πόσο ψεύτες πια; Ψεκασμοί ή πολιτική ξετσιπωσιά;»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 17:34

«Η απερχόμενη κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα και απ’ τη σκιά της» σχολίασε δηκτικά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομοβροντία φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσων κατά του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, για το θέμα των προσλήψεων 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Ολα άρχισαν από την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσής του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, στο Blue Sky (δείτε τη κάτω στο βίντεο που ακολουθεί).

Με επίσημη ανακοίνωσή του (δείτε την εδώ) το υπουργείο Παιδείας κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι «απέφυγε να δεσμευτεί» για τις προσλήψεις.

«Τι προγραμματίζει να κάνει η ΝΔ εάν και εφόσον επικρατήσει στις εκλογές, για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή; Θα συνεχίσει τη διαδικασία και θα διορίσει τους 4.500 στην Ειδική Αγωγή;» ήταν το ερώτημα που έθετε το υπουργείο, καλώντας το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «να μην παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της και να ανακοινώσει επισήμως την άποψή της για τους διορισμούς», γιατί όπως ανέφερε, «η πολυγλωσσία και οι σιωπές αποτελούν έκφραση της πλήρους απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών που οδηγούν σε μόνιμους και νόμιμους διορισμούς».

Στο ίδιο ύφος ήρθε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου η τοποθέτηση Χατζηδάκη χαρακτηριζόταν ως «αποκαλυπτική των προθέσεων της ΝΔ για ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας»!

Ακολούθησε, κατά την πάγια τακτική της Κουμουνδούρου, ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από φιλικά μέσα, όπως η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου επαναλαμβάνονταν αντίστοιχα ερωτήματα προς την ηγεσία της ΝΔ.

Αγανακτισμένος από την επίθεση εναντίον του και κυρίως από την εσκεμμένη παρερμηνεία όσων είχε πει για το θέμα των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, ο Κωστής Χατζηδάκης ανάρτησε το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής όπου όχι μόνο δεν εκφράζει αντίθεση για τις εν λόγω προσλήψεις, αλλά λέει ότι «είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσληφθούν» οι 4.500 εκπαιδευτικοί.

«Mα πόσο ψεύτες πια! Το Υπ.Παιδείας κ ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι είπα δήθεν χθες στο Blue Sky να μην προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή. Ορίστε το βίντεο! Λέω ότι είναι λόγος τιμής του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσληφθούν!! Ψεκασμοί ή πολιτική ξετσιπωσιά; Ας διαλέξουν» έγραψε στο Twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση της Πειραιώς:

«Η απερχόμενη κυβέρνηση παράγει πια fake news πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά της. Η ΝΔ όχι μόνο έχει ψηφίσει τις 4.500 προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα κάνει κατά προτεραιότητα προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια. Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση να εκπέμπει καθημερινά την απόγνωσή της, προαναγγέλλοντας υποσχέσεις που δεν θα κληθεί η ίδια να υλοποιήσει».

Περί ΕΚΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και άλλο ένα σημείο της τηλεοπτικής συζήτησής του με τον κ. Φίλη στον σταθμό Βlue Sky: «Ο κ.Φίλης ισχυρίστηκε ότι το ΕΚΑΣ δεν το κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία! Δεν μου απάντησε όμως στο απλό ερώτημα: Αν ήταν ήδη καταργημένο το ΕΚΑΣ από τη ΝΔ, γιατί άραγε το ξανακατάργησαν οι ίδιοι;» Και να το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...