224
| INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ερχεται τριπλή αύξηση στις συντάξεις – Ποιοι θα ωφεληθούν

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 11:19
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Ερχεται τριπλή αύξηση στις συντάξεις – Ποιοι θα ωφεληθούν

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 11:19

Η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει από το 2023 αυξήσεις στις συντάξεις που λαμβάνει, τόνισε σε δηλώσεις του τον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Οπως διευκρίνισε, πρόκειται για μόνιμες αυξήσεις και θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια αν δεν υπήρχε «η συμφορά –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– με την ενεργειακή κρίση».

Η τριπλή αύξηση στις συντάξεις αφορά όλους τους συνταξιούχους, πλην εκείνων που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης. Αυτοί, εξήγησε, θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Αν και δεν διευκρίνισε το ύψος των αυξήσεων, καθώς καθορίζεται από το ποσοστό του ΑΕΠ, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για έμμεση αύξηση στις συντάξεις μέσω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Η αύξηση αυτή αφορά όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Μια τρίτη αύξηση στις συντάξεις θα προέλθει από την τέταρτη δόση επανυπολογισμού συντάξεων του νόμου Βρούτση, που σημαίνει ότι άλλοι 150.000 συνταξιούχοι με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Οπως υπογράμμισε ο υπουργός, κάποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν και τις τρεις αυξήσεις.

Οσον αφορά την έκδοση συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με διάλογο με τους φορείς, που θα ανακοινωθεί μέσα στους πρώτους τρεις με τέσσερις μήνες του 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...