589
Η σημαία πέρυσι. Εκτοτε όμως άλλαξαν πολλά και κάποια στελέχη της ΠΑΣΠ πήγαν στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ... | Nikos Libertas / SOOC

Χάθηκε ή κλάπηκε η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου;

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 22:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2019 11:56
Η σημαία πέρυσι. Εκτοτε όμως άλλαξαν πολλά και κάποια στελέχη της ΠΑΣΠ πήγαν στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ...
|Nikos Libertas / SOOC

Χάθηκε ή κλάπηκε η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου;

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 22:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2019 11:56

Αν στη Μεταπολίτευση το Πολυτεχνείο υπήρξε για τα κόμματα ένα είδος ιδεολογικής πυξίδας, η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης αποτέλεσε -και όπως φαίνεται συνεχίζει να αποτελεί- ένα είδος ιερού δισκοπότηρου για τις νεολαίες τους. Και καθώς ο εορτασμός εκφυλίζεται, η σημαία-σύμβολο υποβαθμίζεται σε λάφυρο για κομματικές οργανώσεις που θέλουν να αυτοεπιβεβαιώνονται. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, λίγες ώρες πριν την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η σημαία που προπορεύεται στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία «αναζητείται», κατά κάποιους «εκλάπη».

Η αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΑΣΠ, φοιτητικής νεολαίας του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι έχει στα χέρια της τη σημαία καθώς πρώην κορυφαίο στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ που προ μηνών πήρε «μεταγραφή» στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε μαζί του και το σύμβολο!

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το αρνούνται αλλά και πάλι επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ για τη σημαία. Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, έκανε λόγο για fake news και κατηγόρησε την ΠΑΣΠ και τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ ότι αυτές έκλεψαν τη σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ «παίζει κλεφτοπόλεμο» έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία. «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ», συμπλήρωσε.

Από την ΠΑΣΠ όμως επιμένουν. Κάνουν λόγο για «γενίτσαρους» και συνδέουν την καταγγελλόμενη «αρπαγή» με την πληροφορία που διακινείται (και όντως επιβεβαιώθηκε) ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί επικεφαλής της πορείας, κρατώντας πιθανότατα και τη σημαία!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Κώστα Παπαδημητρίου, πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ και μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μίλησε για «ευγενική συνδρομή καταγέλαστων γενίτσαρων» και έφτασε στο σημείο να αναφερθεί στον «γιο του ρουφιάνου της χούντας»!

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η σημαία ανήκει στην ΠΑΣΠ και προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση:

Σχετικά με τη διακίνηση ψευδών ειδήσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέχουν την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:

1) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα ανήκε και ανήκει στην Εθνικη Φοιτητική Ένωση Ελλάδας.

2) Το ιστορικό σύμβολο του αγώνα εκλάπη από την ΠΑΣΠ και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

3) Είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε χρόνο η ΠΑΣΠ παίζει κλεφτοπόλεμο έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να φυγαδεύσει την αιματοβαμμένη σημαία.

4) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στους διαρρήκτες της ιστορικής μνήμης να αμαυρώνουν την ιστορική επέτειο και τον αγώνα των νέων.

5) Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση πως το αιματοβαμμένο σύμβολο του αγώνα πρέπει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΕΦΕΕ, να αποδοθεί στον ΣΦΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση το πού βρίσκεται η σημαία-σύμβολο είναι ένα ερώτημα.

Την υπόθεση ανέδειξε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία αποκάλυψε πως ο άνθρωπος που φέρεται να είχε τον έλεγχο της θυρίδας, όπου φυλάσσεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, είναι ο επί μια δεκαετία, Πανελλαδικός Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος, ο οποίος όμως προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο περίφημο προσκλητήριο, την «απεύθυνση», του κ. Τσίπρα για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας.

Κατά την εφημερίδα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, επικοινώνησαν μαζί του, με σκοπό να «παραδώσει» τη σημαία του Πολυτεχνείου σε στελέχη της ΠΑΣΠ, και να μην διανοηθεί να την «κληροδοτήσει» στην Κουμουνδούρου.

Ο ίδιος είπε ότι δεν την έχει και άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την έχει στα χέρια της η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και κατά την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα την κρατούν φοιτητές και φοιτήτριες της οργάνωσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...