545
Ο Παύλος Γερουλάνος | Nikos Libertas / SOOC

«Βόμβα» από τον Γερουλάνο: Παρωδία το συνέδριο, να γίνει εκλογή από τη βάση

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 16:27
Ο Παύλος Γερουλάνος
|Nikos Libertas / SOOC

«Βόμβα» από τον Γερουλάνο: Παρωδία το συνέδριο, να γίνει εκλογή από τη βάση

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 16:27

Λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο, ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε ότι προωθεί ψήφισμα ζητώντας να εκλεγούν σύνεδροι από τη βάση και να γίνει στις αρχές του 2020.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα thecaller.gr o κ. Γερουλάνος αναφέρει ότι το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «είναι ένα Συνέδριο – παρωδία, ένα συνέδριο ‘’ψεκάστε -σκουπίστε-τελειώσατε”».

Ο σκοπός του, όπως είπε ακόμη, «είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο Συνέδριο. Αυτό στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα, ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν αξίζει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο κόμμα προφανώς, αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Για να μην προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, ο κ. Γερουλάνος προτείνει στα στελέχη να υπογράψουν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«…επειδή θεωρούμε πως οι προβλεπόμενες καταστατικές αποφάσεις του επικείμενου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικής σημασίας, αφορούν τον τρόπο που μας αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία και δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει μια μικρή ηγετική ομάδα παντρεμένη με τις καρέκλες της,

» Δηλώνουμε ότι:

» 1. τις αποφάσεις για την επιμήκυνση της θητείας της σημερινής Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη μη διεξαγωγή της προβλεπόμενης από το καταστατικό εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου από τη βάση μελών και φίλων και οποιαδήποτε άλλη καταστατική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις πάρει ένα διεκπεραιωτικό Συνέδριο με διορισμένους και όχι εκλεγμένους για αυτό Συνέδρους, και

» 2. τις παραπάνω αποφάσεις, λόγω της σοβαρότητάς τους, μπορεί και πρέπει να πάρει είτε η ίδια η βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή τουλάχιστον ένα Συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό και ουσιαστικό με εκλεγμένους συνέδρους από τη βάση.

» Και ζητάμε:

» 1. τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

» α) η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής,

» β) οι θέσεις και προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία,

» γ) οποιαδήποτε καταστατική αλλαγή

» 2. η μη λήψη οποιασδήποτε καταστατικής και δεσμευτικής απόφασης από το διορισμένο συνέδριο».

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, το ψήφισμα «απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν ότι αυτός χώρος χρειάζεται έναν σοβαρό φορέα, έναν φορέα ο οποίος να έχει όραμα για τη χώρα, που να μεταφράζεται σε θέσεις που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, με στρατηγική που θα βάλει αυτό το χώρο στην ηγεμονία της πολιτικής ζωής του τόπου και υποεκπροσωπείται αυτή τη στιγμή. Είναι ώρα να δώσουμε μια διαφορετική πρόταση, και αυτό δεν γίνεται απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ερώτημα για όσα ακούγονται για την προσέγγιση τού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Θα πρέπει να αστειεύεστε και μόνο αυτά που έχω πει για τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με δεχθούν και να ήθελα…

» Πέρα από την πλάκα δεν υπάρχει προοπτική, δεν δίνω τυχαία τον αγώνα μου σε αυτόν τον χώρο, εδώ θα μείνω και εδώ θα δώσω αυτή τη μάχη».

Γενικότερα, για το ενδεχόμενο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «δεν υπάρχει θέμα σύγκλισης, ανήκουμε στον γενικότερο χώρο, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία λέγοντας πως θα σκίσει τα Μνημόνια και θέλει στην ουσία να παραμείνει ένα κλειστό κόμμα, να υπηρετήσει τους δικούς του και όχι την ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News