217
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξέσπασε ο Χαρδαλιάς: Επιπόλαιες οι ειρωνείες ότι «με τη μουσική δεν κολλάει»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 18:36
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξέσπασε ο Χαρδαλιάς: Επιπόλαιες οι ειρωνείες ότι «με τη μουσική δεν κολλάει»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 18:36

Αστραψε και βρόντηξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει το αντάρτικο που ετοιμάζουν καταστήματα εστίασης, καθώς σκοπεύουν, όπως ανέφερε δημοσιογράφος, να βάλουν μουσική.

Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε σε έντονο ύφος ότι η άποψη πως «με τη μουσική δεν κολλάει» είναι επιπόλαιη και ειρωνική και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο δεν γνωρίζουν ότι η μουσική βοηθά στη διασπορά του κορονοϊού σε ένα χώρο και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

«Οταν υπάρχει μουσική, σημαίνει ότι θα τραγουδήσω, θα βγουν μεγαλύτερα σταγονίδια από το στόμα και θα επηρεάσω και τα διπλανά τραπέζια. Επίσης, δεν ακούω καλά τον διπλανό μου και φωνάζω πιο δυνατά όταν μιλάω, κάτι που έχει το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο υφυπουργός εξήγησε επίσης ότι η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ και με τη διαδικασία αυτή χαλαρώνει η αίσθηση τήρησης των μέτρων.

«Φυσικά και το έχουμε όλοι ανάγκη να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε λογικές αντάρτικου, όμως, όταν έχουμε θρηνήσει 12.000 νεκρούς. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό αυτό», τόνισε.

Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και όταν μειωθούν οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς, τόνισε.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όσοι συζητούν το αντάρτικο, ότι η μουσική βοηθά στη μετάδοση και δεν θα επιτραπεί. Η μουσική βοηθά στη διασπορά και αυξάνει τον κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...