319
Η πανέμορφη Μικρή Βενετία της Μυκόνου. Το νησί απειλείται με δεύτερο lockdown | REUTERS/Louiza Vradi

Χαρδαλιάς: Ενα βήμα πριν από το lockdown η Μύκονος και η Ιος

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 18:33
Η πανέμορφη Μικρή Βενετία της Μυκόνου. Το νησί απειλείται με δεύτερο lockdown
|REUTERS/Louiza Vradi

Χαρδαλιάς: Ενα βήμα πριν από το lockdown η Μύκονος και η Ιος

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 18:33

Τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης κατά την τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι περιοχές που αλλάζουν επίπεδο, σύμφωνα με όσα ανέφερε είναι:

  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (επίπεδο 3)
  • Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Αρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)
  • Οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (επίπεδο 2)
  • Οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (επίπεδο 1).

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα στη Μύκονο επέστρεψε και ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί, κάτι βέβαια που ισχύει και για την Ιο. «Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη Μύκονο και την Ιο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στην Μύκονο. Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανησυχία προκαλούν επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Πάρου και της Ρόδου, περιοχές στις οποίες παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται και κατά το τελευταίο 10ήμερο.

«Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...