213
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Βρυξέλλες: Σύντομο τετ-α-τετ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 21:44
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Βρυξέλλες: Σύντομο τετ-α-τετ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 21:44

Συνάντηση διάρκειας μόλις 15 λεπτών είχαν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο περιορίστηκε απλώς στην ανακοίνωση της συνάντησης των δύο ανδρών:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες».

Οι δύο υπουργοί Άμυνας συναντήθηκαν σε καλό κλίμα κατά τις διαρροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο έλληνας υπουργός τόνισε τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο καθώς στις 17 Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα γίνουν στην Αθήνα οι επαφές των δύο πλευρών με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες οι οποίοι θα αναζητήσουν τρόπους για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλληνας υπουργός έθεσε στον Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Επίσης φέρεται να τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία ενέργεια που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.