192
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, αριστερά, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου | Nick Paleologos / SOOC

Βούτσιτς σε Μητσοτάκη: Στηρίζουμε πλήρως τις ελληνικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 13:40
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, αριστερά, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
|Nick Paleologos / SOOC

Βούτσιτς σε Μητσοτάκη: Στηρίζουμε πλήρως τις ελληνικές θέσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 13:40

Στις στενές σχέσεις της Ελλάδας και της Σερβίας, αλλά και στο κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε δηλώσεις του κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών,  ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με την αναφορά του κ. Βούτσιτς στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας  την πλάτη του άλλου».

Πρόσθεσε σε προσωπικό τόνο: «Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ».

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε ακόμη τη δήλωση του σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Από την πλευρά του, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα.

Oπως είπε, η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλά πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...