236
|

Με έναν νόμο τα προαπαιτούμενα – Πότε (κατά τον Βούτση) θα γίνουν εκλογές

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 17:09

Με έναν νόμο τα προαπαιτούμενα – Πότε (κατά τον Βούτση) θα γίνουν εκλογές

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 17:09

Με έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου, από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε επίσης τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ότι θα έρθουν προς ψήφιση στα θερινά τμήματα σοβαρά νομοσχέδια και κυρώσεις διεθνών συμφωνιών που κανονικά θα έπρεπε να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφιστεί στα θερινά τμήματα κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα, θεωρείται σοβαρό από νομοθετικής πλευράς ή αφορά διεθνείς κυρώσεις θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια, είτε μέχρι το κλείσιμο στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά. «Τα τρία θερινά τμήματα», συμπλήρωσε «θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ήμερο».

Αυτό σημαίνει ότι οιαδήποτε συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί προς ψήφιση στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...