934
Ο Νίκος Τόσκας στη συνέντευξή του. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τόσκας: Δεν υπάρχει εγκληματικότητα – δείτε τις βόλτες του Μακρόν και του Καρόλου!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 11:10
Ο Νίκος Τόσκας στη συνέντευξή του.
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τόσκας: Δεν υπάρχει εγκληματικότητα – δείτε τις βόλτες του Μακρόν και του Καρόλου!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 11:10

Η Αστυνομία έχει καθημερινά επιτυχίες. Η κατάσταση στην Ελλάδα στα θέματα ασφάλειας είναι καλύτερη από άλλες χώρες. Και η Νέα Δημοκρατία κάνει πολιτική με την εγκληματικότητα. Αυτή είναι η όμορφη πραγματικότητα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, την οποία φρόντισε να την εκθέσει σε συνέντευξη στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προφανώς η εικόνα που έχει ο κ. Τόσκας είναι διαφορετική από των υπολοίπων. Αλλά ο υπουργός έχει και πειστήρια. Λέει ότι η εγκληματικότητα είναι περιορισμένη και αυτό το αποδεικνύουν οι… βόλτες του Εμανουέλ Μακρόν και του πρίγκιπα Καρόλου στο κέντρο της Αθήνας! Είναι και αυτό κάτι που δεν το είχαμε ξανακούσει, ότι για να περπατάς ανέμελος στο κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να έχεις έναν στρατό από σωματοφύλακες γύρω σου…

«Εμείς είμαστε πολύ καλύτερα και απόδειξη τα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας, οι ανέμελες βόλτες ηγετών στο κέντρο της Αθήνας -όπως ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν- είναι πράγματα που δεν γίνονται σε άλλες πρωτεύουσες. Αρα, θα πρέπει να συγκρίνουμε το τι γίνεται αλλού, να συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση με το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να λάβουμε υπόψη μας τις καινούργιες μορφές της εγκληματικότητας που εύκολα περνούν τα σύνορα από χώρα σε χώρα και τα καινούργια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία, για παράδειγμα αυτά που σχετίζονται με το μεταναστευτικό».

Ο υπουργός επιμένει ακόμη στο ότι «τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση σε αρκετούς τομείς που έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών».

Προσθέτει ότι «θα πρέπει να γυρίσουμε τη μνήμη μας μερικά χρόνια πίσω όταν η παραμικρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας γινόταν πρωτοσέλιδο και τώρα οι επιτυχίες αποτελούν καθημερινότητα. Αυτό έχει σχέση με την πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δουλεύει για το καλό του Έλληνα πολίτη. Οι προτεραιότητες που θέσαμε για το κοινό έγκλημα και το οργανωμένο έγκλημα έχουν αποδώσει καρπούς».

Η ΝΔ και ο «εξυπηρετικός» Ρουβίκωνας

Κατά τα άλλα, για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και για τον… Ρουβίκωνα! «Να θυμίσω τις τελευταίες ενέργειες του Ρουβίκωνα, μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, και να ρωτήσω: Ποιον εξυπηρέτησαν αυτές οι ενέργειες; Οπως και σε πολλές άλλες ενέργειες, αν θέσουμε το ερώτημα ποιον εξυπηρέτησαν, θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα» λέει στη συνέντευξή του στον Νίκο Παπαδημητρίου του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τόσκας κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να διογκώσει και τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραραβατικότητας».

O κ. Μητσοτάκης, λέει ο υπουργός «έχει βάλει ως πρώτο ίσως, στόχο της προπαγάνδας του τα θέματα της ασφάλειας. Προσπαθεί να κινδυνολογήσει, προσπαθεί να χαϊδέψει τα αφτιά των συντηρητικών κύκλων, αλλά προσπαθεί να ψαρέψει ανάμεσα και στον απλό πολίτη, που πάντα θα ζητάει περισσότερη ασφάλεια και είναι λογικό αυτό, το καταλαβαίνω. Και σε άλλες χώρες που υπάρχει μεγάλη μείωση της εγκληματικότητας -όπως πρόσφατα ανέφερε ο γερμανός ομόλογός μου- υπάρχει το ζητούμενο από τον πολίτη για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Η ΝΔ προσπαθεί να σπείρει εργαλεία μίσους και καταστροφολογίας, επινοεί φανταστικές καταστάσεις όπως το λεγόμενο “κάψιμο της Αθήνας” το 2008, για το οποίο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Γελάει κάθε πικραμένος εδώ, όταν όλοι ξέρουν ότι αυτά τα περιστατικά ξεκίνησαν από την ανευθυνότητα δικών της καταστάσεων.

»Επίσης, φωνάζει ότι η Αστυνομία έχει δεμένα τα χέρια, όταν πρόκειται για ενέργειες ακροαριστερών, ενώ σχεδόν δεν λέει τίποτε για ενέργειες ακροδεξιών. Θεωρεί φυσικό φαινόμενο την αντιμετώπιση εργαζομένων τη δική της εποχή και δεν λέει τίποτε για την ανυπαρξία, σχεδόν, καταστολής σήμερα (στις εργασιακές κινητοποιήσεις)».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «για την περίπτωση των βίαιων ενεργειών κάποιων αναρχικών ομάδων ή κάποιων μπαχαλάκηδων, προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα με τον ισχυρισμό ότι αυτές οι ομάδες έχουν σχέση με την Αριστερά, ενώ είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι ανάμεσα στον σοσιαλισμό και τις αριστερές απόψεις από τη μια, και τις εκδηλώσεις της ακροαριστεράς από την άλλη, υπάρχει άβυσσος».

Για τον Γιάννη Μπουτάρη

Ο υπουργός επιμένει στη δήλωσή του για την νηπιακή σκέψη του Ρουβίκωνα και προσθέτει ότι «μένουν μόνο στις καταγγελίες χωρίς προτάσεις και οι ενέργειές τους συντηρητικοποιούν ακόμη περισσότερο τον απλό πολίτη».

Η Αστυνομία, συνεχίζει ακόμη ο κ. Τόσκας, «δεν έχει καθόλου δεμένα τα χέρια για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Οπου υπάρχουν παραβατικές ενέργειες, η Αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει αυτούς τους ανθρώπους. Και σε περισσότερες από εκατό περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

»Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, όπως δήλωσε, να αλλάξει τον νόμο, δηλαδή -να το πει πιο καθαρά- να φτιάξει ιδιώνυμο για τις προκηρύξεις, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε ακόμη και για την εκδήλωση διαφορετικών απόψεων από οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη. Τότε πάμε σε άλλες καταστάσεις».

Επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ, «η οποία προκειμένου να συλλέξει ψήφους δεν καταγγέλλει με τον τρόπο που πρέπει τις εκδηλώσεις αυτές, εν προκειμένω δεν στηλιτεύει τις φασιστικές, τραμπούκικες ενέργειες σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη».

Για την παρουσία ενός αστυνομικού που ταυτοποιήθηκε μεταξύ των δραστών της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός σημειώνει ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «ύβρι» την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία Λαμπράκη και προσθέτει ότι «αυτός ο τόπος έχει σταθεί στα πόδια του χάρη στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η δημοκρατία στον τόπο μας έχει επικρατήσει χάρη σε αυτήν».

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός σημειώνει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «μπορεί να συνενώσει ευρύτερες δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις. Και, παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν κατά καιρούς, μπορεί να συμβάλει στο μεγάλο αυτό μέτωπο».

Τέλος, για το μεταναστευτικό αναφέρει ότι «είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο δεν θα λυθεί εντελώς αν δεν υπάρξει ειρήνη στις περιοχές, από όπου ξεκινούν οι άνθρωποι αυτοί, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης σε άλλες περιοχές που ταλαιπωρούνται από τη φτώχεια, όπως είναι η Αφρική. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μεταναστευτικό να συντηρητικοποιήσει τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...