960
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ | INTIMEnews

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Εγώ θα μειώσω φόρους και εισφορές, εσείς επενδύστε στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 15:53
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Εγώ θα μειώσω φόρους και εισφορές, εσείς επενδύστε στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 15:53

Τη δέσμευσή του για μείωση φόρων και εισφορών επανέλαβε από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όμως παράλληλα τα μέλη του ΣΕΒ να επενδύσουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα.

Εγώ δεσμεύομαι να μειώσω φόρους και εισφορές, αλλά και εσείς ότι θα επενδύσετε, θα πληρώνετε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, θα προστατεύετε το περιβάλλον και θα προσέχετε τους εργαζομένους, ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας: «Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες, και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους χρηματοδοτήσω. Είμαι ανοικτός σε φοροαπαλλαγές για να ενισχύσω την απασχόληση. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι ενισχύει την υγιή επιχειρηματικότητα».

Περιγράφοντας τι μπορεί να περιμένει η επιχειρηματική κοινότητα από μία κυβέρνηση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε: «Οχι άλλους φόρους και εισφορές, ναι σε επενδύσεις και νέες δουλειές, ναι στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η φορολογική πολιτική -τόνισε- πρέπει να έχει αναπτυξιακό πρόσημο, οι παρεμβάσεις από την πλευρά του κράτους μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για επενδύσεις που σχεδιάζονται αλλά σήμερα λιμνάζουν λόγω της υψηλής φορολογίας».

Οπως είπε, η μείωση των φόρων συνδυάζεται με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μειωμένοι συντελεστές σημαίνουν και αυξημένη φορολογική συμμόρφωση, για να επισημάνει ότι η δημόσια διοίκηση έχει πλέον τα εργαλεία να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Από την ομιλία Μητσοτάκη δεν έλειψε η αναφορά στα κρούσματα παραβατικότητας.

Με αφορμή εξάλλου τις αναφορές του Πρωθυπουργού για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, τον κατηγόρησε για «διχασμό και μισαλλοδοξία», επαναλαμβάνοντας ότι «προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω, σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

O πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επίσης ότι όσο σημαντική είναι η μείωση των φόρων άλλο τόσο σημαντική είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και επανέλαβε το σχέδιό του για ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων με κλειδί τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, πάντα υπό τον έλεγχο του κράτους, ώστε να μειωθούν οι επιβαρύνσεις σε επιχειρηματίες και εργαζομένους.

294983Μεταξύ άλλων, άσκησε σκληρή κριτική για τις αλλαγές στα εργασιακά και την επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική, αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση. «Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» παρατήρησε, τονίζοντας πως «η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο», είπε, «είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».

294984

Συνεχίζοντας την κριτική στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι από τους πέντε στόχους που είχε θέσει πέρυσι, δεν πέτυχε κανέναν, ενώ η χώρα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη το 2017.

Μίλησε εξάλλου για καταστροφική πολιτική στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, που έχει οδηγήσει στην ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους.

Την ίδια ώρα, παρατήρησε, «το φάντασμα του πελατειακού κράτους επιστρέφει και το πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας, άμεσους και έμμεσους».

Συμφωνία αλήθειας με τον επιχειρηματικό κόσμο

Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία συμφωνία αλήθειας με τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να καλυφθεί το επενδυτικό κενό 100 δισ. ευρώ για τα επόμενα έξι με επτά χρόνια και για αυτό είναι αναγκαίες οι ελληνικές επενδύσεις που συρρικνώθηκαν, από τα 46 δισ. το 2008, στα 11 δισ. το 2017.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επενδυτική έκρηξη στη χώρα είναι, τόνισε, η πολιτική σταθερότητα και μία κυβέρνηση αποφασιστική και αποφασισμένη για να μη χάσει η χώρα το τρένο της ανάπτυξης, εξ ου και η σημασία των επόμενων εκλογών.

Η Ελλάδα μπαίνει σε νέο εκλογικό κύκλο με τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, σημείωσε και, κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως πρόκειται για την ψήφο που θα φέρει την κάθαρση, θα αποτελέσει αφετηρία επανεκκίνησης και θα απελευθερώσει την προοπτική μιας Ελλάδας που αξίξει καλύτερα.

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Αν καταλάβαιναν δεν θα πολεμούσαν τις επενδύσεις

Aπάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος για την ομιλία Μητσοτάκη στον ΣΕΒ

«Δεν κατάλαβαν τίποτα», σχολιάζει η ΝΔ, αντιδρώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Όπως αναφέρει η ΝΔ «αν καταλάβαιναν ούτε τις επενδύσεις θα πολεμούσαν, ούτε το κράτος θα αντιμετώπιζαν ως λάφυρο, ούτε θα επιχειρούσαν ακόμη και σήμερα να διχάσουν τους Έλληνες».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί του δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα υγιή επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η χώρα.

Αν καταλάβαιναν, άλλωστε, ούτε τις επενδύσεις θα πολεμούσαν, ούτε το κράτος θα αντιμετώπιζαν ως λάφυρο, ούτε θα επιχειρούσαν ακόμη και σήμερα να διχάσουν τους Έλληνες.

Το ευτύχημα για τη χώρα είναι πως σε λίγους μήνες από σήμερα την απάντηση για όσα αδυνατούν να καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν δεν θέλουν, θα τους τη δώσουν οι πολίτες».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, είχε σχολιάσει ότι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός και σημείωσε ότι οι προτάσεις Μητσοτάκη για το μέλλον της χώρας «μας γυρίζουν πολύ πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του ‘60».

«Σήμερα ο κ. Κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να δείξει, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ το κυνικό πρόσωπο του πιο σκληρού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος είναι το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ:

-Υπερασπίστηκε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απορρίπτοντας την επιστροφή στην κανονικότητα που δρομολογεί η παρούσα κυβέρνηση.

-Υποσχέθηκε την παράδοση του Δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με τα καταστροφικά κοινωνικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

-Υπεραμύνθηκε της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, υπέρ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...