285
Σέλφι με τη ματωμένη λεοπάρδαλη. Κτηνωδία... | Facebook /Chris Krees

Βάρβαροι: σκότωναν άγρια ζώα και έβγαζαν σέλφι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 17:15
Σέλφι με τη ματωμένη λεοπάρδαλη. Κτηνωδία...
|Facebook /Chris Krees

Βάρβαροι: σκότωναν άγρια ζώα και έβγαζαν σέλφι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 17:15

Οχι μόνο δεν πατούσε κανείς στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ήταν συνεταίροι. Αλλά δέχθηκαν απειλές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή. Ο Ζακ Αμπούντ και η Μαρτίν, η σύζυγός του, έκαναν βέβαια κάτι αξιοσημείωτο και μεμπτό.

Σκότωναν άγρια ζώα στην Αφρική και έβγαιναν περήφανοι φωτογραφίες με τα ματωμένα κουφάρια.

Ο Ζακ Αμπούντ φωτογραφίζεται με έναν φίλο του πίσω από το ματωμένο πτώμα ενός ιπποπόταμου

Ιπποπόταμοι, λιοντάρια, κροκόδειλοι, λεοπαρδάλεις, όλα νεκρά και ματωμένα, βρέθηκαν με φωτογραφίες του ζευγαριού εκτός από τα social media, και σε ένα website που διαφήμιζε σαφάρι στην Τανζανία και τη Νότια Αφρική.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή και οργανώθηκε μαζικό μποϊκοτάζ για τα καταστήματα «Super U», που βρίσκονται στη Αρμπρεσλέ, κοντά στη Λυών.

Τα ζώα ως γνωστόν δεν γελούν, αλλά οι δύο Γάλλοι το μπορούν δίπλα στο λιοντάρι που σκότωσαν

Οι υπόλοιποι μέτοχοι τους πίεζαν να αποχωρήσουν λόγω της κατάστασης και τους εξηγούσαν ότι «οι εικόνες του κυνηγιού ήταν εντελώς αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύει η αλυσίδα. Τους καταδικάζουμε ακόμη και αν οι στιγμές τους είναι ιδιωτικές και δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση», ανακοίνωσε ο όμιλος.

Δημόσιες δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος της Λυών Ζεράρντ Κολόμπ, ο οποίος χαρακτήρισε την πράξη «σοκαριστική» και «απαράδεκτη», ενώ δήλωσε ότι είναι έγκλημα το κυνήγι προστατευόμενων ειδών.

Η ομάδα προστασίας δικαιωμάτων των ζώων «30 Millions d’Amis» (30 Εκατομμύρια Φίλοι), τόνισε ότι ο αριθμός των λιονταριών στη Νότια Αφρική έχει μειωθεί κατά 90% από τον περασμένο αιώνα και πώς «θα μπορούσαν να έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2050».

Περήφανη για το θάνατο της αντιλόπης η Μαρτίν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...