393
Η Βάλερι Μπάιντεν Οουενς, εξ αίματος σύμβουλος και στήριγμα του αδελφού της Τζο Μπάιντεν | Υοutube

Βάλερι Μπάιντεν: «Μην τολμήσει ο Τζο να με πει Πρώτη Αδελφή»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 17:46
Η Βάλερι Μπάιντεν Οουενς, εξ αίματος σύμβουλος και στήριγμα του αδελφού της Τζο Μπάιντεν
|Υοutube

Βάλερι Μπάιντεν: «Μην τολμήσει ο Τζο να με πει Πρώτη Αδελφή»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 17:46

Η Βάλερι Μπάιντεν Οουενς, η από φυσικού της και συνεπώς εκ των ένδον σύμβουλος του μεγάλου αδελφού της Τζο Μπάιντεν εδώ και 49 χρόνια, είπε σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στο Axios on HBO ότι ο μέλλων πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να αγνοήσει τους διαφόρους περισπασμούς του Τραμπ κατά τη συγκρότηση της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου.

«Ποτέ του ο αδελφός μου δεν πρόκειται να δει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε η Οουενς στην πρώτη της συνέντευξη από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ από τα αμερικανικά ΜΜΕ. «Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από τη σκηνή στις 20 Ιανουαρίου. Είναι παρελθόν».

Η αδελφή του Τζο Μπάιντεν σπανίως δίνει συνεντεύξεις, μένει στο παρασκήνιο εσκεμμένα. Ωστόσο είναι ο άνθρωπος του προέδρου εξ ορισμού, αίμα του, σύμβουλος και στήριγμά του. Κάποιοι τη θεωρούν το «βαρόμετρο» του Μπάιντεν. Στην καμπάνια είχε τον τελευταίο λόγο για ορισμένες αποφάσεις. Τον αδελφό της παρότρυνε και ενεθάρρυνε με τη φράση  «Τζο, απλώς να είσαι ο εαυτός σου».

Η Βάλερι θεωρεί ότι ο αδελφός της μπορεί να διεκδικήσει και δεύτερη προεδρική θητεία, και στις σχετικές ερωτήσεις απαντά μονολεκτικά, κοφτά, απόλυτα: «Σίγουρα». Αναγνωρίζει όμως και αυτή (και λέει ότι και ο αδελφός της έχει απόλυτη επίγνωση για αυτό) το πρόβλημα που συνιστά η μερική πλειοψηφία των Δημοκρατικών, αφού η Γερουσία ενδέχεται να παραμείνει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Τζο, πάντως, έχει τα φόντα να αντεπεξέλθει: «Είναι το πιο πεπειραμένο άτομο που εισήλθε ποτέ στον Λευκό Οίκο σε όλη την αμερικανική Ιστορία, λόγω των 36 χρόνων του στη Γερουσία και, κατόπιν, των οκτώ ετών στην αντιπροεδρία, επί Ομπάμα. Τα μάτια του τα έχει ανοιχτά…»

Κατά τη Βάλερι, από τις προτεραιότητες του αδελφού της είναι η επάνοδος στον σεβασμό της κυβέρνησης, κάτι που κονιορτοποιήθηκε επί Τραμπ. Και η ευτυχία των πολιτών: «Εχουμε την τεράστια ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους τους Αμερικανούς».

Η Βάλερι είπε επίσης ότι ο αδελφός της έχει σχεδιάσει ένα τελείως διαφορετικό κυβερνητικό στυλ από εκείνο της διοίκησης Τραμπ, και ότι θα επιλέξει χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες συνεργάτες: «Προοδευτικούς ή συντηρητικούς, Ρεπουμπλικανούς, φιλελεύθερους ή Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους».

Μία παρατήρησή της με ιδιαίτερη σημασία είναι η εξής: «Ο αδελφός μου έχει τη φήμη του ρήτορος. Ομως είναι ακόμη καλύτερος σαν ακροατής».

Στην παιγνιώδη ερώτηση του Axios πώς θα τον αποκαλεί από εδώ και στο εξής, η Βάλερι απάντησε: «Τζο, φυσικά. Αν με αποκαλέσει… Πρώτη Αδελφή, τότε και εγώ θα τον αποκαλέσω Κύριο Πρόεδρο…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...