614
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη στο Star δικαιολόγησε τον Πολάκη για την πράξη του, αλλά θεώρησε κακό ότι την ανήρτησε στο Facebook | Star/Facebook/CreativeProtagon

O Τσίπρας και ο νηστικός Πολάκης

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 10 Νοεμβρίου 2020, 10:22
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη στο Star δικαιολόγησε τον Πολάκη για την πράξη του, αλλά θεώρησε κακό ότι την ανήρτησε στο Facebook
|Star/Facebook/CreativeProtagon

O Τσίπρας και ο νηστικός Πολάκης

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 10 Νοεμβρίου 2020, 10:22

Είσαι ο Αλέξης Τσίπρας. Εχεις ξυπνήσει το πρωί και σου έχει ξημερώσει μια ωραία μέρα για να είσαι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν σου συμβαίνει συχνά: η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση της Νίκης Κεραμέως δεν λειτουργεί, το cocooning του Μητσοτάκη το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια οι πολίτες και στέλνουν μαζικά SMS για γυμναστική και βόλτα του σκύλου, ο κόσμος είναι γενικά απογοητευμένος με το δεύτερο lockdown –το θεωρεί εθνική ήττα, όπως ήταν εθνική νίκη η πρώτη αντίδραση. Ετοιμάζεσαι να τα πεις όλα αυτά στο φιλόξενο δελτίο του Star, στη μελιστάλαχτη Μάρα Ζαχαρέα. Και εκεί που είσαι έτοιμος να ονειρευτείς από τηλεοράσεως την εξουσία, λόγω των προβλημάτων του αντιπάλου σου, έρχεται ο καλός σου ο Παυλής και σου αλλάζει επί τα χείρω την ατζέντα, επιδεικνύοντας την ανευθυνότητά του και κυρίως υπενθυμίζοντας σε όλους τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι κάνεις τότε; Λες ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε, ότι είναι καταδικαστέο, ότι δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Οχι βέβαια. Απαντάς ότι ο Παύλος Πολάκης «το πρωί έκανε χειρουργείο στα Χανιά και μην έχοντας τη δυνατότητα να βρεθεί κάπου αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει». Συγκινήθηκε το πανελλήνιο με τον νηστικό Σφακιανό. Αφού τόσο τον αγαπάει, θα μπορούσε να το πει και πιο γλυκά: «Δεν είχε πού να πάει ο καψερός, πεινούσε και πήγε να βρει ένα πιάτο φαΐ στον πατέρα του Μιχαλάκη, που γιόρταζε το παιδί».

Είσαι ο Αλέξης Τσίπρας. Εχεις τον Πολάκη να επιδεικνύει πόσο, γιατρός ων, γράφει εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι τα περί social distancing και «Μένουμε Σπίτι» και παράλληλα σου χαλάει τη σπάνια ευκαιρία να βρεις μια ρωγμή στο πολιτικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τι κάνεις; Αντί να τον αποκηρύξεις, υιοθετείς ουσιαστικά τα πάντα. Επιβεβαιώνεις ότι όντως είστε, όπως λένε, ένα και το αυτό.

Διότι ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να καταλαβαίνει και πολλά από τον κορονοϊό και μέτρα αυτοπροστασίας. Τι είπε; Οτι το πρόβλημα ήταν η ανάρτηση και όχι η πράξη. Το φαίνεσθαι δηλαδή και όχι το είναι. Ας βγαίνει δηλαδή ο κόσμος να γλεντοκοπάει στα σπίτια, αρκεί να μην το δείχνει στο facebook. Αυτό είπε ο κ. Τσίπρας. «Αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό», είπε για το ότι πήγε στο συγκεκριμένο «φιλικό» σπίτι ο κ. Πολάκης.

Είπε επίσης ότι ο κ. Πολάκης «ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες». Ε και; Και που είχε κάνει τεστ; Tι είναι το τεστ, εμβόλιο; Και οι άλλοι είχαν κάνει; Επτά άτομα μετράς στη φωτογραφία, με τσουγκρίσματα, ρακές και όλα τα καλούδια της λεβεντογέννας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα με την εικόνα, είχε πρόβλημα με την ανάρτησή της, τη δημοσιοποίησή της. Αλλά ο μόνος τρόπος να μην έχεις πρόβλημα με την εικόνα και μάλιστα να τη δικαιολογείς, με αστεία επιχειρήματα περί μοναξιάς του βουλευτή σου, είναι ότι και εσύ μέσα σου πιστεύεις ότι όλο αυτό με τα μέτρα και τα SMS στο 13033 είναι μια υπερβολή, οπότε –έλα μωρέ– ας τραπεζωθεί ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης, με άλλους σύντεκνους, δεν τρέχει τίποτα. Ας το κάνουμε όλοι. Ακόμα και αν δεν το πιστεύεις, αυτό δείχνεις –τόσες θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν, όλο και κάποια θα ταιριάξει και εδώ. Στους μάγκες και τους Σφακιανούς δεν κολλάει.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα πάει στη Βουλή για να κατακεραυνώσει τον κ. Μητσοτάκη για αβελτηρία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Να του πει ότι, όπως είπε και στο Star, ότι «δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους πολίτες», ότι είναι συλλογική η ευθύνη. Σωστά. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν θα χρειάζεται να του απαντήσει και πολλά. Μπορεί απλώς να του δείξει τη φωτογραφία του κ. Πολάκη, για τα περί συλλογικής και ατομικής ευθύνης. Και να τρομάξουμε για το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας όταν μιλάει για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News