394
Η Τζένιφερ Λόρενς υπήρξε πιο συντηρητική (πολιτικά) στο παρελθόν | Reuters

Τζένιφερ Λόρενς: Στο παρελθόν υπήρξα λίγο… Ρεπουμπλικανή

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 20:40
Η Τζένιφερ Λόρενς υπήρξε πιο συντηρητική (πολιτικά) στο παρελθόν
|Reuters

Τζένιφερ Λόρενς: Στο παρελθόν υπήρξα λίγο… Ρεπουμπλικανή

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 20:40

Η Τζένιφερ Λόρενς υπήρξε πολιτικά συντηρητική αμέσως μετά την εφηβεία της και μόλις πρόσφατα άρχισε να απο-συντηρητικοποιείται.

Αυτό παραδέχθηκε τουλάχιστον η ίδια μιλώντας σε ένα ραδιοφωνικό podcast με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές.

Η ηθοποιός βγήκε πρόσφατα δημόσια για να υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν και την Kάμαλα Χάρις στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, αποκάλυψε την Τετάρτη ότι κάποτε ήταν «λίγο ρεπουμπλικανή», ενώ καταδίκασε την υποστήριξη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ζητήματα λευκής υπεροχής και εναγκαλισμού του με ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες.

Η 30χρονη είπε: «Μεγάλωσα ως ρεπουμπλικανή. Στις πρώτες μου εκλογές, ψήφισα τον Τζον Μακέιν. Ήμουν λίγο… ρεπουμπλικανή τελικά».

Είπε ότι το να μεγαλώσει σε ένα ρεπουμπλικανικό νοικοκυριό της επέτρεψε να «δει τα φορολογικά οφέλη ορισμένων από τις ρεπουμπλικανικές πολιτικές».

Αλλά ο Λόρενς πρόσθεσε ότι «τα κοινωνικά ζητήματα δεν ήταν σύμφωνα με τις απόψεις [της]» και με την πάροδο των ετών «άλλαξε την πολιτική της άποψη με βάση τα πράγματα που έμαθε».

Στο παρελθόν είχε δηλώσει στη Vogue ότι η αλλαγή της πολιτικής της κατεύθυνσης ξεκίνησε από την στάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέναντι στις γυναίκες: «Μεγάλωσα ρεπουμπλικανή, αλλά απλώς δεν μπορώ να φανταστώ την υποστήριξη ενός κόμματος που δεν υποστηρίζει τα βασικά δικαιώματα των γυναικών».

Πρόσφατα, η Λόρενς βγήκε δημοσίως πάλι καλώντας τους αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν από το σπίτι, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας για την συμβολή τους στην διαχείριση της πανδημίας.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εμφανίζεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μη κερδοσκοπική πολιτική ομάδα Represent Us, ενώ επίσης προτρέπει την ηθοποιό Έιμι Σούμερ να συμμετάσχει.

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπαράστασή μου σε όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία της COVID-19 και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους διασώστες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που διακινδυνεύουν καθημερινά την υγεία τους. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση αυτού του ιού είναι να μείνουμε στο σπίτι», αναφέρει η ηθοποιός.

«Αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εκλογές που έρχονται με εκατομμύρια Αμερικανούς να μην έχουν ακόμη ψηφίσει. Γι’ αυτό πρέπει να πάτε στη διεύθυνση represent.us/voteathome έτσι ώστε να ψηφίσετε από την ασφάλεια του σπιτιού σας» συμπληρώνει.

Η Τζένιφερ Λόρενς αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι εκλογές και καλεί όλους να διαδώσουν το μήνυμα με αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #VoteAtHome.

Γενικά, η Λόρενς παίρνει συχνά θέση για ζητήματα εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Γ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...