329
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τζανακόπουλος: «Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “μακεδονικός χαλβάς”»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:18
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τζανακόπουλος: «Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “μακεδονικός χαλβάς”»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:18

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά σήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, και έφερε ένα παραστατικό παράδειγμα: «Φυσικά και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “μακεδονικός χαλβάς”».

Υπενθύμισε ότι βάση της συμφωνίας θα υπάρξει και μία επιτροπή που θα καθορίσει τα εμπορικά σήματα σε βάθος τριετίας, από το 2019.

«Πιστέψτε με, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα» καθησύχασε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης ας καταθέσει πρόταση μομφής και θα υποστεί άλλη μία μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα» τόνισε σε άλλο σημείο. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν ex officio την αρμοδιότητα να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες. Τώρα από κει και πέρα, αν ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί το αν και κατά πόσον η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει μία πρόταση μομφής. Γιατί δεν το κάνει;»

Για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «έχει διαφορετική τοποθέτηση, δεν την έκρυψε ποτέ, αλλά πιστεύω ότι εφόσον υπάρξει η συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα πιστεύω ότι θα υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία για τη συμφωνία.

»Και ο κ. Καμμένος είπε χθες (Τρίτη) ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή με δεδομένη τη θέση για σύνθετη ονομασία».

Το Κίνημα Αλλαγής, είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αφού μελετήσει τις λεπτομέρειές της συμφωνίας θα κατανοήσει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη λύση στη διένεξη αυτή. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι το σύνολο του ΚΙΝΑΛ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα υποστηρίξει τη συμφωνία στη Βουλή και ακόμη και οι ελάχιστοι φιλελεύθεροι από πλευράς της ΝΔ – έχω την εντύπωση ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ θα ήθελαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία αυτή».

Η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή μόνο εφόσον έχει υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνταγματική τους αναθεώρηση, είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...