376
Ο Πρωθυπουργός χαιρετά τους τούρκους αξιωματούχους της επιτροπής υποδοχής στο αεροδρόμιο της Αγκυρας. Πίσω του η Μπέτυ Μπαζιάνα | INTIMEnews

Tσίπρας και Μπαζιάνα στην υποδοχή της Αγκυρας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 17:31
Ο Πρωθυπουργός χαιρετά τους τούρκους αξιωματούχους της επιτροπής υποδοχής στο αεροδρόμιο της Αγκυρας. Πίσω του η Μπέτυ Μπαζιάνα
|INTIMEnews

Tσίπρας και Μπαζιάνα στην υποδοχή της Αγκυρας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 17:31

Στην Αγκυρα βρίσκεται από τις 15.30 (ώρα Ελλάδος) ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Μετά την υποδοχή του από τον τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Λευκό Παλάτι για τη συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφίες κάτω).

Εκδηλη η αμηχανία αμφότερων κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησής τους/ INTIMEnews

Μαζί με τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter από την άφιξή του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας για επανεκκίνηση του διαλόγου με τους γείτονες και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν επέλεξε να επικηρύξει επιδεικτικά τους οκτώ τουρκούς στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, ακριβώς την ημέρα της επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής», έγραψε στη λεζάντας της φωτογραφίας όπου εμφανίζεται να χαιρετά τους τούρκους αξιωματούχος που τον υποδέχθηκαν στο αερόδρομιο συνοδεύομενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Οπως προαναφέρθηκε, σε πρώτη φάση ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι (φωτογραφίες κάτω) και με μία σχετική καθυστέρηση ακολούθησε η κατ΄ιδίαν συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι.

Την ίδια ώρα σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση (για την ακρίβεια, το τσάι) της κυρίας Μπαζιάνα με τη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν.

Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και η καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του έλληνα Πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, το παρών θα δώσει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...