380
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Δίπλα του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης | INTIMEnews

Μητσοτάκης: Εκλογές άμεσα, για να φύγει η κυβέρνηση ενοικιαζόμενων κομπάρσων

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 14:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Δίπλα του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: Εκλογές άμεσα, για να φύγει η κυβέρνηση ενοικιαζόμενων κομπάρσων

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 14:40

Εντονη ανησυχία για το τι τελικά θα μπει στο τραπέζι των συνομιλιών του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του την Τρίτη στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας (φωτογραφία κάτω).

Οπως είπε, όχι μόνον εμείς, αλλά όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει το γεγονός ότι την ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αγκυρα, η Τουρκία προχώρησε στην επικήρυξη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, αγνοώντας κατάφορα τους ελληνικούς νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ  ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου θέτει θέμα Αιγαίου και νησιών και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Υπό το πρίσμα αυτό, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τα σοβαρά ζητήματα, όπως των ελληνοτουρκικών, να τα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Οσο για τις πρωτοφανείς καταστάσεις που ζει η Βουλή των Ελλήνων με τις δηλώσεις υπακοής των έξι «προθύμων» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους διπλοθεσίτες βουλευτές που εμφανίζονται να ανήκουν ταυτόχρονα σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θεσμικό κατήφορο στον οποίο σπρώχνεται η χώρα και (αναφερόμενους στους «έξι») για πολιτικούς γυρολόγους οι οποίοι στηρίζουν ξεδιάντροπα μία κυβέρνηση κουρελού.

«Η κυβέρνηση νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους… Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα, δύο βουλευτές, ενώ ανήκουν σε άλλο κόμμα στηρίζουν άλλο κόμμα, και όλα αυτά σε τιμές ευκαιρίας. Πρόκεται για έξι τυχοδιώκτες που θέλουν να κρατήσουν στην εξουσία για λίγο ακόμα τον κ. Τσίπρα και για μία κυβέρνηση κουρελού με πλειοψηφία κουρελού… για πολιτική κατάντια, για νέφος συνδιαλλαγής και πολιτική ανωμαλία», σχολίασε σε αυστηρό ύψος και εστίασε τα πυρά του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Ο Κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο, ο Πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές», παρατήρησε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Βούτσης θα έπρεπε να έχει επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή Τσίπρα, όπως και των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι εντάσσονται στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Ολοι τους όμως, τόνισε, θα πάρουν το μήνυμα που τους αξίζει από τους πολίτες  σε 108 ημέρες (προεξοφλώντας ότι θα στηθούν κάλπες την άνοιξη) και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ορίσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, ημερομηνία εκλογών.

Ακόμα και αν δεν γίνει, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή και το μέλλον της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...