190
Οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν και πάλι, αλλά πάντα με προσοχή | REUTERS/Hannah McKay

Τσιόδρας: Θα φοράμε υφασμάτινες μάσκες στους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:38
Οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν και πάλι, αλλά πάντα με προσοχή
|REUTERS/Hannah McKay

Τσιόδρας: Θα φοράμε υφασμάτινες μάσκες στους κλειστούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:38

Υφασμάτινες μάσκες θα συσταθεί να φορούν οι πολίτες που βρίσκονται και εργάζονται σε κλειστούς χώρους. Σε αυτήν την πρόταση θα προχωρήσει η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που θα συνεδριάζει μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας στην προγραμματισμένη ενημέρωση των 6 μ.μ.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 4 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξουν τα πρώτα εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, θα γίνει εκπαίδευση για τη χρήση της και θα τονισθούν και οι κίνδυνοι από τους ειδικούς, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. «Κι αυτό διότι η μάσκα προκαλεί και ενός τύπου ψευδαίσθηση για την ασφάλεια που προσφέρει».

Θα δοθούν επίσης και ειδικές οδηγίες στους πολίτες με βάση αυτές που έχει συντάξει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ( ECDC).

Οι οδηγίες και οι συστάσεις στους πολίτες αναμένεται να γίνουν σε δύο ημέρες, όπως είπε ο ίδιος, ενώ θα καθορισθούν και οι λοιπές προϋποθέσεις.

Πάντως ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι καλύτερη είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ενώ επέμενε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση αντισηπτικών αλλά και πλύσιμο χεριών, έπειτα από κάθε επαφή, όταν βρισκόμαστε ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και οπωσδήποτε πριν από τη χρήση της μάσκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...