331
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιόδρας: Πρώτη σε κρούσματα ηλικιακή ομάδα, οι νέοι 18-24 ετών

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 15:53
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιόδρας: Πρώτη σε κρούσματα ηλικιακή ομάδα, οι νέοι 18-24 ετών

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 15:53

Την ανησυχητική κατάσταση με τη μετάδοση του κορονοϊού εξαιτίας της συμπεριφοράς των νεαρότερων σε ηλικία, που είτε «δεν πιστεύουν» στην ύπαρξη (ή έστω την επικινδυνότητα) του ιού είτε απλώς αγνοούν κάθε μέτρο προστασίας, αποτύπωσε η αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας

Οπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον αυτή των 18-24 ετών και ακολουθεί δεύτερη η ηλικιακή ομάδα των 25-34.

Η μεταφορά του ιού, όμως, από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει  αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων σήμερα, γιατί, όπως έχει δείξει η εμπειρία, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

«Το πρόβλημα εστιάζεται στη διασκέδαση τις βραδινές ώρες και η μετάδοση του ιού είναι συνδεδεμένη με τη δραστηριότητα των νέων», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, ζητώντας μεγαλύτερη εγρήγορση και αποδοτικότητα από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Τα μέτρα δουλεύουν, αρκεί να εφαρμόζονται», παρατήρησε κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις του για τα νέα, πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ.

Πρόστιμα 100.000 ευρώ σε δύο ώρες στην Αχαρνών!

Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή της Αχαρνών, όπου μέσα σε μόλις δύο ώρες βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ της Τετάρτης.

Η επιχείρηση διήρκεσε από τις 22.00 έως τα μεσάνυχτα και έγινε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Αχαρνών και των καθέτων αυτής.

Από πλευράς αστυνομίας, συμμετείχαν ομάδες δικύκλων εμφανούς αστυνόμευσης (scooter), εποχούμενες περιπολίες και η ομάδα παρεμπορίου, ενώ από πλευράς δήμου διατέθηκαν οκτώ κλιμάκια ελέγχου Κ.Υ.Ε. με 16 δημοτικούς αστυνομικούς.

Από τη Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 26 καταστήματα (mini market, παντοπωλεία) επί της οδού Αχαρνών και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας με πρόστιμο 5.000 ευρώ (σύνολο 100.000 ευρώ) που οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας τριών ημερών για τρεις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...