312
|

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Κασιδιάρης – Προκλητική δήλωση Μιχαλολιάκου

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 13:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2020, 16:33

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Κασιδιάρης – Προκλητική δήλωση Μιχαλολιάκου

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 13:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/10/2020, 16:33

Μετά την ανακοίνωση της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των εφέσεων που υπέβαλαν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, άρχισε η πορεία τους προς τη φυλακή.

Πρώτος παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, διευθυντικό μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες χωρίς αναστολή.

Ο Κασιδιάρης, άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για να πάρει τον δρόμο προς τη ΓΑΔΑ.

Αυτόβουλη προσέλευση έκανε και ο λεγόμενος «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, καθώς και ο Γιώργος Τσακανίκας στον Πειραιά. Λίγο αργότερα παραδόθηκε στο ΑΤ Ραφήνας και ο Γιώργος Γερμενής, δηλώνοντας «100% αθώος».

Κατά τις 16:30, οκτώ από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή είχαν ήδη οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όπου παρουσιάστηκαν, ενώ και άλλοι δύο είχαν εμφανιστεί αυτοβούλως.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές: Κασιδιάρης, Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Ο Μιχαλολιάκος επέλεξε ένα σόου. Βγήκε από το σπίτι του στην Πεύκη και δήλωσε περήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του, ξεχνώντας προφανώς ότι το δικαστήριο τον καταδίκασε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και όχι για τη νεοναζιστική ιδεολογία του. Μαζί του ήταν η επίσης καταδικασθείσα σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του, Ουρανία, και λίγοι οπαδοί του. Αμέσως μετά επέστρεψε στην οικία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...