170
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσιάρας: Αμεσα η επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 18:30
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσιάρας: Αμεσα η επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 18:30

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε την άμεση επαναλειτουργία των δικαστηρίων, λέγοντας ακόμη ότι ως την Πέμπτη θα κατατεθεί και η σχετική τροπολογία.

Σε παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη, είπε ότι «ερχόμαστε να προτείνουμε άνοιγμα διαδικασιών, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της περιπέτειας».

Οπως πρόσθεσε, «οι επιδημιολόγοι δίνουν έναν οδικό χάρτη. Ερχόμαστε να προτείνουμε το άνοιγμα των δικαστηρίων αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία και εκεί στεκόμαστε».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός είχε εκφράσει σε δηλώσεις του τη δυσαρέσκεια του δικηγορικού κλάδου ενώ είχε ζητήσει την επαναλειτουργία των δικαστηρίων με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί η εφορία και όχι το υποθηκοφυλακείο», είπε σχετικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ και ανέφερε ότι δεν μπορεί να μην απονέμεται δικαιοσύνη και να μη δίνεται στους πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας ούτε καν προσωρινής, γιατί εκδίδονται αποφάσεις, αλλά δεν εκτελούνται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...