855
Ο Τριντό - πυγμάχος στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε από τη Marvel | (Marvel Pictures)

Ο Τριντό έγινε σούπερ ήρωας!

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2016, 18:24
Ο Τριντό - πυγμάχος στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε από τη Marvel
|(Marvel Pictures)

Ο Τριντό έγινε σούπερ ήρωας!

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2016, 18:24

Ο φακός λατρεύει τον καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό. Εκείνος το ξέρει –έχει μεγαλώσει στα φώτα της δημοσιότητας κι ήταν μόλις τεσσάρων μηνών όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον προέβλεψε ότι κάποτε το βρέφος θα γινόταν πολιτικός ηγέτης. Αλλα περισσότερο αγαπά ο Τριντό τον φακό. Αγαπά το Ιντερνετ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πλήθη και ό, τι μπορεί να τον φέρει πιο κοντά στα πλήθη. Ο 45χρονος πολιτικός ηγέτης μόλις κατέκτησε ένα ακόμη μέσο, από τα πιο παραδοσιακά που έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα. Εγινε εξώφυλλο σε ένα τεύχος περιοδικού κόμικς της «Μάρβελ»!

com
Στο ρινγκ με κόκκινα γάντια και ένα σαρκαστικό χαμόγελο, ο Τριντό ως πυγμάχος (Marvel)

Ο «Εμφύλιος Πόλεμος 2» που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου παρουσιάζει τον Τριντό ως πυγμάχο. Οχι τυχαία, ο ίδιος αγαπά το άθλημα και το συνεχίζει μέχρι σήμερα. Βρίσκεται, λοιπόν, μέσα στο ρινγκ. Εχει ένα ύφος ναρκισσιστικό, σαν να πουλάει μαγκιά πριν αρχίσει ο επόμενος γύρος και υψώσει τα γάντια του. Ως «καρτουνική» μορφή διατηρεί τα κυματιστά μαλλιά του αλλά και το τατουάζ στο αριστερό μπράτσο του και φοράει μία αμάνικη μπλούζα με το σήμα κατατεθέν της χώρας του. Πίσω του βρίσκεται η ομάδα υπερ – ηρώων που ο ίδιος έχει αναλάβει να συμβουλεύσει.

Ασφαλώς, ας διασαφηνιστεί ότι δεν ήταν ιδέα του Τριντό να εμφανίσει μία ακόμη σέξι, αθλητική πλευρά του εαυτού του σε ένα τεύχος κόμικς. Αλλά ούτε έφερε αντίρρηση. Οταν η Marvel ανακοίνωσε στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι έχει προετοιμάσει ένα τεύχος με την ιστορία του Τριντό – μποξέρ (αφαιρώντας σκηνές που τον εμφάνιζαν γυμνόστηθο!) το επιτελείο του δήλωσε ότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει επισήμως, αλλά ότι ούτε και θα εμποδίσει την κυκλοφορία του. Γιατί να την εμποδίσει;

Ο, τι βγαίνει στην δημοσιότητα με πρωταγωνιστή τον Τριντό έχει θετική επίδραση στο κοινό. Ο χαμογελαστός Τριντό –ως βουλευτής ακόμα- σε στάση γιόγκα (παγόνι) πάνω σε γραφείο του κοινοβουλίου; Δυνατός. Ο Τριντό σηκώνει μωρά με το ένα χέρι; Απολαυστικός. Ο Τριντό σε βιντεάκια (memes) που διακωμωδούν το παρελθόν του ως μποξέρ; Αξιολάτρευτος. Ο Τριντό βγάζει νοκ άουτ τον –πολύ πιο ογκώδη- Συντηρητικό γερουσιαστή Πατρίκ Μπραζό, σε φιλικό αγώνα το 2012; Μελλοντικός πρωθυπουργός. Χωρίς πλάκα. Ο αγώνας που διεξήχθη για φιλανθρωπικούς και φυσικά όχι πολιτικούς σκοπούς, ήταν η αρχή της εκστρατείας του Τριντό για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, που τελικά κατέκτησε το 2013.

τριντ
Ασκήσεις ισορροπίας με μία στάση της γιόγκα την οποία κατέχει ο καναδός πρωθυπουργός (Twitter)
triss
Και οι τρεις πανευτυχείς! Ο Τριντό με δύο μωρά πάντα στον Ζωολογικό Κήπο του Τορόντο (Twitter)

«Τη στιγμή που νίκησε, νομίζω ότι όλοι στο δωμάτιο συνειδητοποίησαν ότι θα γινόταν πρωθυπουργός. Ηταν η στιγμή που τον έκανε νικητή», εξηγεί στους New York Times ο Τσιπ Ζντάρκσι, ο συγγραφέας του νέου τεύχους της Marvel.

Ασφαλώς δεν υπαινίσσεται κανείς ότι οι Καναδοί ψήφισαν τον Τριντό, το 2015, για το χαμόγελό του, τους μύες και το vibe του. Εχει προοδευτικές θέσεις και οικονομικές πολιτικές που αρέσουν στους πολίτες της χώρας και μία στάση ζωής που αγγίζει διάφορες κοινωνικές ομάδες. Αλλά αν δεν είχε αυτό το χαμόγελο, τους μύες και το vibe θα είχε τόση έντονη παρουσία στα social media; Θα έφταναν οι προοδευτικές θέσεις υπέρ των γκέι, της ίσης κατανομής βαρών στην κοινωνία, της μπούρκας σε δημόσιους χώρους για να προκύψει αυτή η «Τριντομανία»;

A photo posted by Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) on

Οχι, οι πολίτες –ιδίως οι νέοι- τον αγαπούν επειδή ακριβώς τον βλέπουν συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα. Τους αρέσει να βλέπουν έναν επικοινωνιακό, αυθόρμητο πολιτικό ηγέτη, που κάνει τζόκινγκ με τον πρόεδρο του Μεξικού, που παίζει με μικρά παιδιά ή αγκαλιάζει μωρά πάντα. Ακόμη και όταν κυκλοφορεί μία φωτογραφία όπου ποζάρει γυμνόστηθος με ένα παιδί σε μία πεζοπορία, κάπως καταφέρνει να μη γελοιοποιηθεί.

Ακόμη και όταν «χαλάει» μία φωτογραφία γάμου, είναι γοητευτικός. Ακόμη και όταν εξηγεί σε δημοσιογράφο που τον αιφνιδιάζει ποιες είναι οι δυνατότητες των κβαντικών υπολογιστών, σαν να μιλάει για μπισκότα, δεν εκλαμβάνεται ως στημένος. Ο κόσμος τρελαίνεται με αυτά τα στιγμιότυπα.

Οπως είχε προβλέψει τη δεκαετία του ’70 ο Νίξον, ο Τριντό ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, Πιερ Ελιοτ Τριντό. Κι εκείνος είχε βγει σε εξώφυλλο της Marvel, το μακρινό 1979. Εκείνος τού έμαθε τη στάση της γιόγκα κι εκείνος του δίδαξε το κόλπο με τα μωρά. Αλλά αυτή ήταν μία άλλη εποχή, χωρίς Twitter, Instagram και Facebook.

Σήμερα προκύπτει το εξής πρόβλημα: Τελικά ο Τριντό είναι πολιτικός ηγέτης ή, όπως το έθεσε ο συγγραφέας του περιοδικού κόμικς, η πιο δημοφιλής ένδειξη της σύγχρονης κουλτούρας του Καναδά, μετά τον (ράπερ) Ντρέικ;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...