423
Σπύρος Δανέλλης στο μέσον της φωτογραφίας και Σπύρος Λυκούδης στο βάθος αριστερά, συμφωνούν ότι διαφωνούν, αφήνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη (δεξιά) σε βαθύ προβληματισμό | φωτ. αρχείου

Τρικυμία στο Ποτάμι για την ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 13:17
Σπύρος Δανέλλης στο μέσον της φωτογραφίας και Σπύρος Λυκούδης στο βάθος αριστερά, συμφωνούν ότι διαφωνούν, αφήνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη (δεξιά) σε βαθύ προβληματισμό
|φωτ. αρχείου

Τρικυμία στο Ποτάμι για την ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 13:17

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κομματική βαβέλ στο Ποτάμι, με δηλώσεις επί δηλώσεων στελεχών του που μαρτυρούν τη σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό του αναφορικά με τη στάση που τελικά θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών και της επιβίωσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο μετά το σαφές μήνυμα Αμυρά ότι όποιος ψηφίσει τη Συμφωνία, αυτόματα ψηφίζει και την κυβέρνηση, ο Σπύρος Δανέλλης έκρινε ότι «το Ποτάμι πρέπει να της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο γνωστός για την εγγύτητα θέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αν και όπως είπε, ο Πρωθυπουργός με τον τρόπο αυτό «πετάει το μπαλάκι» στους βουλευτές.

Ο κ. Δανέλλης παρέπεμψε για τα περαιτέρω στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού την Παρασκευή αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.

Διαμετρικά αντίθετη ήταν η θέση του Σπύρου Λυκούδη που ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο Open ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οσο για τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι ναι μεν τη θεωρεί θετική, αλλά όπως είπε, όλα θα κριθούν από το γενικότερο πολιτικό κλίμα στο οποίο θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

«Θεωρώ τη Συμφωνία θετική και έχω πει ότι είμαι θετικός απέναντί της αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποιο πολιτικό κλίμα έρχεται στη Βουλή. Η άποψη για τη συμφωνία είναι θετική, η στάση όμως θα καθοριστεί με αποσαφηνισμένες τις πολιτικές εξελίξεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης.

Δεν δίνει ούτε ο Σαρίδης

Στους βουλευτές του Ποταμιού που αρνούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήρθε να προστεθεί και αυτός της Ενωσης Κεντρώων, ο Γιάννης Σαρίδης, που αν και υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να την στηρίξει, αν το αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης έρθει πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν αύριο το πρωί, πριν από τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα την πάρει από μένα κι ας πάμε σε εκλογές, για να αποφασίσουν οι Έλληνες, όπως πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες το τι θα γίνει με τη Συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον «Θέμα FM»

«Προτεραιότητά μου είναι η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεύτερη προτεραιότητα να είμαι χρήσιμος στους έλληνες πολίτες» συμπλήρωσε, ενώ όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή και με δεδομένη τη θέση της Ένωσης Κεντρώων ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, απάντησε:

«Εγώ δεν πιστεύω σε κομματικές γραμμές. Δεύτερον πάντα ψήφιζα κατά συνείδηση και, τρίτον, κριτήριό μου είναι ό,τι καλύτερο για τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...