362
| George Vitsaras / SOOC

Τραπεζοκαθίσματα παντού ως το 2023 – κυβερνητική τροπολογία για παράταση

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 11:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/09/2022 16:47
|George Vitsaras / SOOC

Τραπεζοκαθίσματα παντού ως το 2023 – κυβερνητική τροπολογία για παράταση

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 11:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/09/2022 16:47

Το χάος με τα τραπεζοκαθίσματα –τα οποία στο κέντρο των μεγάλων πόλεων έχουν πλέον καταλάβει σχεδόν κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου, με την άδεια της κυβέρνησης– παίρνει παράταση, πάλι με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Η αρχική ρύθμιση, η οποία προέβλεπε κατάληψη διπλάσιου από τον προβλεπόμενο χώρο και υποτίθεται ότι υπαγορευόταν από την ανάγκη ανάσχεσης της διασποράς της Covid-19 και ενίσχυση των χτυπημένων από την κρίση επιχειρήσεων εστίασης, είχε ημερομηνία λήξης στις 30 Σεπτεμβρίου. Ομως τώρα, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπ. Υγείας, παίρνει παράταση ως το 2023!

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 της δυνατότητας των καταστημάτων εστίασης να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους πέραν του προβλεπόμενου στη άδεια προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης, ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

To πολιτικά ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα είχε ήδη προκαλέσει δυσφορία ακόμα και μεταξύ βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωνε τον περασμένο Μάιο η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή:

«Τον Σεπτέμβριο που τελειώνει πάλι η παράταση που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στις καφετέριες, λόγω πανδημίας και λόγω ακρίβειας για να της ενισχύσει –σωστή η λογική της κυβέρνησης δεν λέω. Τον Σεπτέμβριο λήγει. Θα ξαναγίνει επανέλεγχος, εκεί θα δώσω ρεσιτάλ, το υπόσχομαι», είχε πει.

Τέσσερις μήνες μετά, η κυρία Πιπιλή άσκησε πράγματι έντονη κριτική στην νέα τροπολογία δηλώνοντας κατηγορηματικά, ότι αν η διαδικασία της Βουλής της έδινε τη δυνατότητα να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση σήμερα το βράδυ, θα το είχε κάνει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Ως εκ τούτου, η ίδια τοποθετείται δημόσια και δηλώνει «πως θα συνεχίσει τον μοναχικό αγώνα της για την επαναφορά των δημοσίων χώρων στους – με συνταγματική επιταγή- δικαιούχους, που είναι αποκλειστικά οι πολίτες που θέλουν να κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια στα πεζοδρόμια και στις πλατείες».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και Οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου επωνυμία Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού Covid-19 και προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...