215
Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία (φωτ. αρχείου) | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τραγωδία στους Παξούς: Ναυάγιο με τουλάχιστον 12 νεκρούς μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 12:30
Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία (φωτ. αρχείου)
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τραγωδία στους Παξούς: Ναυάγιο με τουλάχιστον 12 νεκρούς μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 12:30

Σε 12 ανέρχονται οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους ανοιχτά των Παξών στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 21 άνθρωποι (20 άνδρες και μία γυναίκα) ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Οι διασωθέντες και οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία των μεταναστών και η εθνικότητά τους.

Το σκάφος βυθίστηκε λίγο μετά τις 09:00 του Σαββάτου, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Οι ίδιοι οι μετανάστες, χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112, γύρω στις 09:15, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις Αρχές για βοήθεια.

Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι χαμηλής έντασης, ανέφερε η ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό ανέφερε ότι «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

» Για το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα  ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.