193
| Nikos Libertas / SOOC

Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 12:10
|Nikos Libertas / SOOC

Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2020, 12:10

Με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλα ζητήματα, καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Οπως ανέφερε το protothema.gr, σε ρεπορτάζ της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου, η διάταξη προβλέπει ότι θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις  που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η διάταξη αναφέρει ότι «η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών».

Οι δραστηριότητες, σύμφωνα πάντα με τη διάταξη, «μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένει προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα».

Η ρύθμιση αφορά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο δημόσιο όσο και ιδιωτικά.

Διάταξη που είχε εισαχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού του Κώστα Γαβρόγλου όριζε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά έμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή στις 30 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...