289
Χιλιάδες αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μπεσίκτας | Twitter

Τουρκία: «Κυβέρνηση, παραιτήσου!» φώναζαν χιλιάδες φίλαθλοι της Μπεσίκτας και της Φενερμπαχτσέ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2023, 10:46
Χιλιάδες αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μπεσίκτας
|Twitter

Τουρκία: «Κυβέρνηση, παραιτήσου!» φώναζαν χιλιάδες φίλαθλοι της Μπεσίκτας και της Φενερμπαχτσέ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2023, 10:46

Φίλαθλοι της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, ακολουθώντας το παράδειγμα των φιλάθλων της Φενερμπαχτσέ, με συνθήματά τους κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στην χώρα.

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Πέταξαν επίσης χιλιάδες αρκουδάκια και άλλα λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου που σκότωσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κόνιασπορ.

Μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών, η τουρκική κυβέρνηση έχει επικριθεί έντονα από την αντιπολίτευση και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για καθυστερημένη ανταπόκριση σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Προσπαθώντας να φιμώσει επικριτές, η Αγκυρα απέκλεισε προσωρινά την πρόσβαση στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε επίσης κυρώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια για κριτική στην κυβέρνηση.

«Ο σεισμός δεν καταστρέφει μόνο σπίτια, αλλά και την αυτοκρατορία του φόβου. Ακόμα κι αν απαγορεύσουν το Twitter ή τηλεοπτικά κανάλια, οι φωνές βρίσκουν ένα κενό και υψώνονται. Όπως συνέβη στην κερκίδα της Φενέρμπαχτσε», έγραψε ο τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Χος στο Twitter.

«Καθώς η χώρα μας παλεύει ενάντια στη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα, το να φωνάζουμε συνθήματα παραίτησης κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενερμπαχτσέ-Κόνιασπορ είναι ανεύθυνο και παράλογο», αντέδρασε στο Twitter ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση, εταίρος του συνασπισμού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Ο Μπαχτσελί κάλεσε μάλιστα τους συλλόγους να λάβουν «επείγοντα και απαραίτητα μέτρα» για να διασφαλίσουν ότι οι αγώνες διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ώστε να προλάβουν αντίστοιχες κινήσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...