329
Ο δραστήριος σκυλάκος Σκαμπ, μπροστά από παράνομο καπνό που μόλις έχει εντοπίσει | Facebook

Τον λένε Σκαμπ και τον έχει επικηρύξει η μαφία των λαθραίων τσιγάρων

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 15:25
Ο δραστήριος σκυλάκος Σκαμπ, μπροστά από παράνομο καπνό που μόλις έχει εντοπίσει
|Facebook

Τον λένε Σκαμπ και τον έχει επικηρύξει η μαφία των λαθραίων τσιγάρων

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 15:25

Ενας αξιολάτρευτος σκύλος, το βρετανικό σπρίνγκερ σπάνιελ που ακούει στο όνομα «Σκαμπ», εργάζεται σκληρά για να κερδίσει την ξηρά τροφή και τις λοιπές λιχουδιές του. Για την ακρίβεια, είναι εκπαιδευμένος να μυρίζει, να εντοπίζει και να αποκαλύπτει βουνά από παράνομο καπνό και τσιγάρα, καθώς και… τούβλα από χαρτονομίσματα, που με τη σειρά της μαρτυρούν ύποπτες δοσοληψίες.

Είναι μάλιστα τόσο καλός στη δουλειά του ο Σκαμπ, που έχει μπει στο στόχαστρο των αντίστοιχων συμμοριών που καταδιώκει. Αυτή την εσωτερική πληροφορία, μοιράστηκαν οι βρετανικές αρχές με τον εκπαιδευτή του, Στιούαρτ Φίλιπς.

Ο εκπαιδευτής Στιούαρτ Φίλιπς μαζί με τους ικανότατους τετράποδους συνεργάτες του. Από αριστερα, ο διάσημος Σκαμπ, η Φίμπι και ο Ερικ

Οι διακινητές παράνομων τσιγάρων λοιπόν, έχουν επικηρύξει τον θαρραλέο σκυλάκο, δίνοντας μάλιστα αμοιβή ύψους 25.000 στερλινών (28.570 ευρώ).

«Ο Σκαμπ είναι ένα από τα καλύτερα λαγωνικά-ανιχνευτές καπνού που διαθέτουμε. Η Αστυνομία με πληροφόρησε ότι έχει στοχοποιηθεί από μία συγκεκριμένη σπείρα, που διακινεί παράνομα μεγάλες ποσότητες προϊόντων καπνού», δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο εκπαιδευτής τού Σκαμπ, ο οποίος διαθέτει μία υπηρεσία με σκυλιά, που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κακοποιών.

Ο Σκαμπ πάνω σε ένα βουνό παράνομων τσιγάρων που μόλις έχει ανακαλύψει

Και συνεχίζοντας: «Εχω βρει τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου σκισμένα, μας έχουν καταδιώξει αυτοκίνητα, έχω δεχτεί απειλές ότι θα μου κόψουν τον λαιμό. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές στα σκυλιά μας».

Ο Σκαμπ σε ώρα υπηρεσίας

Ο Στιούαρτ Φίλιπς έχει συνεργαστεί με περίπου εκατό τοπικές αρχές στη Βρετανία, προκειμένου να ξεσκεπάσει μαζί με τα πανέτοιμα λαγωνικά του παράνομο καπνό, όπλα, ναρκωτικά, εκρηκτικές ύλες, ακόμη και απομεινάρια από πτώματα ανθρώπων. Τα σκυλιά του είναι ειδικά εκπαιδευμένα να εντοπίζουν τη μυρωδιά του καπνού και των χαρτονομισμάτων.

«Εχουν υπάρξει ημέρες που έχουμε ανακαλύψει 500.000 στερλίνες (571.000 ευρώ) με μία μόνο έφοδο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...