205
«Τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβέυσουν» έγραψαν οι διαδηλωτές | Reuters

Το Παρίσι καθαρίζει τη «βιτρίνα» του από τα συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 10:05
«Τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβέυσουν» έγραψαν οι διαδηλωτές
|Reuters

Το Παρίσι καθαρίζει τη «βιτρίνα» του από τα συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 10:05

Η εικόνα πρέπει να σόκαρε τους Γάλλους: κάποιοι από τους διαδηλωτές με κίτρινα  γιλέκα όχι μόνο άρχισαν να γράφουν συνθήματα πάνω στην Αψίδα του Θριάμβου, αλλά και να βανδαλίζουν τον χώρο.

Το Παρίσι –το σημερινό, τουριστικό και εορταστικό Παρίσι του 2018 και όχι βέβαια του 1968 – ήταν απροετοίμαστο για επεισόδια τέτοιας έκτασης και σφοδρότητας και μάλιστα στο κέντρο του, στα Ηλύσια Πεδία και στις άλλες πανάκριβες γειτονιές που σφύζουν από τουρίστες.

Τα μνημεία δεν μπορούν να μείνουν έτσι. Μόλις ηρέμησαν κάπως τα πράγματα την Κυριακή, άρχισαν δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού – είναι βέβαια και τα καμένα αυτοκίνητα και οι άλλες καταστροφές.

Στο σημείο έφτασε την Κυριακή ο Εμανουέλ Μακρόν, αμέσως μετά τη σύνοδο του G20 στην Αργεντινή. Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, δεν απέφυγε τις αποδοκιμασίες. Ίσως είδε και το σύνθημα «Μακρόν παραιτήσου» που έγραψαν οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν στην Αψίδα καταστροφές, στον χώρο των επισκεπτών. Εσπασαν ένα άγαλμα της  Μαριάνας, του συμβόλου της Γαλλική Δημοκρατίας, ενώ έγραψαν και συνθήματα.

Στα Ηλύσια Πεδία, τη «βιτρίνα» του Παρισιού, και στους γύρω δρόμους έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα, έσπασαν καταστήματα και έκαψαν χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...