285
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα | EPA/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Συνάντηση με τον Τσίπρα προαναγγέλλει ο Εντι Ράμα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 09:05
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα
|EPA/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Συνάντηση με τον Τσίπρα προαναγγέλλει ο Εντι Ράμα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 09:05

Στις στενές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, αλλά και στην προοπτική συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ και τον πρόεδρό του Μιχάλη Ψύλο στο περιθώριο του συνεδρίου για τα πρακτορεία ειδήσεων και τα fake news, ο κ. Ράμα έκανε λόγο για μια «ιστορική και παραδοσιακή σχέση γειτονίας».

Παραδέχτηκε πάντως ότι «όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια. Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο».

«Μπορείς να το κατανοήσεις πλήρως αυτό αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων, είναι σαν πόλεμος», πρόσθεσε γελώντας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «είμαστε πάρα πολύ πρόθυμοι να βελτιώσουμε αυτή τη σχέση σε καθημερινή βάση και το κάνουμε αυτό».

Για το ίδιο ζήτημα είπε ακόμη ότι «υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», αλλά, πρόσθεσε, «τώρα είναι καλή (η σχέση) και το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών».

«Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική», τόνισε.

Ο Εντι Ράμα ενώ κάνει δηλώσεις (ΑΠΕ)

Σε ερώτημα αν προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ράμα απάντησε: «Αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα.

» Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα, που καλύπτουν αρκετά χρόνια και άλλα που δεν έχουν τεθεί ποτέ με πλήρη βούληση και θάρρος και αποφασιστικότητα να επιλυθούν».

«Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά να τα λύσουμε όλα αυτά κι αυτό θα ήταν σπουδαίο», πρόσθεσε ο κ. Ράμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...