215
Εικόνα από το κατεστραμμένο Παρίσι, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου | Τwitter

Τα «κίτρινα γιλέκα» στριμώχνουν τα ΜΑΤ: συγκλονιστικά βίντεο από τα επεισόδια στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2018, 18:12
Εικόνα από το κατεστραμμένο Παρίσι, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου
|Τwitter

Τα «κίτρινα γιλέκα» στριμώχνουν τα ΜΑΤ: συγκλονιστικά βίντεο από τα επεισόδια στο Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2018, 18:12

Τα επεισόδια του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού δεν έμοιαζαν σε τίποτα με αντίστοιχες ταραχές του παρελθόντος στη γαλλική πρωτεύουσα. Παρά τις προειδοποιήσεις και τα μέτρα ετοιμότητας που είχαν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας, οι συγκρούσεις των «κίτρινων γιλέκων» με τα CRS (σ.σ. τα γαλλικά ΜΑΤ) ξεπέρασαν σε ένταση κάθε προηγούμενο, ενώ επί ώρες ομάδες διαδηλωτών έκαιγαν αυτοκίνητα, έσπαγαν και λεηλατούσαν καταστήματα.

Σε δύο από τα βίντεο των επεισοδίων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, καταγράφεται η σφοδρότητα των συγκρούσεων των διαδηλωτών με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο πρώτο φαίνονται οι αστυνομικοί να υποχωρούν -χωρίς ωστόσο να σπάνε τις γραμμές τους- υπό την πίεση των διαδηλωτών που εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον τους.

Τα «κίτρινα γιλέκα» στριμώχνουν σε έναν δρομίσκο την ολιγομελή ομάδα των CRS και λίγο πριν από την τελική έφοδο, το βίντεο σταματά.

Το δεύτερο, μεγαλύτερης διάρκειας, βίντεο δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και τις συγκρούσεις κάτω ακριβώς από την Αψίδα του Θριάμβου.

Εικόνα ιδιαίτερου συμβολισμού, η σπασμένη προτομή της Μαριάν (Μαριάννας στα ελληνικά), της γυναίκας σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσα στην Αψίδα. Στο σπασμένο της πρόσωπο αποτυπώνεται η τραυματισμένη -και διχασμένη- Γαλλία από το κίνημα των Gilets jaunes, γράφει την Κυριακή ο γαλλικός Τύπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...