181
| Giorgos Zachos / SOOC

Δεν θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία – τι δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:18
| Giorgos Zachos / SOOC

Δεν θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία – τι δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:18

Τέλος στα σενάρια για αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Η συζήτηση περί αύξησης της θητείας είχε ξεκινήσει από τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λίγο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, είχε αποκαλύψει μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δέχεται «εισηγήσεις» από τους αρχηγούς των τριών όπλων. Είχε προσθέσει πάντως ότι δεν είχε λάβει αποφάσεις σχετικά.

Επειτα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ήταν υπό συζήτηση η αύξηση της θητείας για τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς προκειμένου να εξισωθεί µε αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, γινόταν λόγος για ενίσχυση του επαγγελµατικού χαρακτήρα του στρατεύµατος µε προσλήψεις µόνιµων στελεχών, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το θέµα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...