574
Μια χαρακτηριστική σκηνή από το μιούζικαλ «Χάμιλτον» | Facebook / Hamilton

To μιούζικαλ-φαινόμενο «Χάμιλτον» τώρα και ταινία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 19:37
Μια χαρακτηριστική σκηνή από το μιούζικαλ «Χάμιλτον»
|Facebook / Hamilton

To μιούζικαλ-φαινόμενο «Χάμιλτον» τώρα και ταινία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 19:37

Εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 67 εκατ. ευρώ.

Τόσα κόστισαν στην Ντίσνεϊ τα δικαιώματα του μιούζικαλ-φαινομένου «Χάμιλτον», και αυτή είναι μία από τις ακριβότερες συμφωνίες εξαγοράς στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Το μιούζικαλ του πορτορικανού ηθοποιού, παραγωγού, στιχουργού και τραγουδιστή Λιν Μανουέλ Μιράντα αφηγείται την πραγματική ιστορία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός ορφανού μετανάστη από την Καραϊβική του 18ου αιώνα που κατάφερε να γίνει όχι μόνο στενός συνεργάτης του Τζορτζ Ουάσινγκτον, αλλά και ένας (ίσως ο πλέον άγνωστος) από τους Εθνοπατέρες των ΗΠΑ.

Ο Μιράντα εμπνεύστηκε από τη βιογραφία του Χάμιλτον που έγραψε ο ιστορικός Ρον Τσέρνοου.

Το 2015 το μιούζικαλ -που ειρήσθω εν παρόδω περιλαμβάνει 46 χιπ χοπ τραγούδια, των οποίων οι στίχοι μιλούν για τη ζωή του Χάμιλτον- μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ, την επόμενη χρονιά κέρδισε βραβείο Γκράμι, βραβείο Πούλιτζερ, προτάθηκε για 16 υποψηφιότητες για τα θεατρικά βραβεία Τόνι και κέρδισε 11 από αυτές, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Μιούζικαλ.

Για τις ανάγκες της ταινίας, η Ντίσνεϊ προσέλαβε τον Τόμας Κάιλ, ο οποίος κέρδισε βραβείο Τόνι το 2016 για τη σκηνοθεσία της παράστασης και πλέον επέστρεψε για τη δημιουργία της κινηματογραφικής εκδοχής του «Χάμιλτον».

Η ταινία δείχνει υλικό από τη μαγνητοσκόπηση της θεατρικής παράστασης που παίζεται από το 2015 εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ, με το αρχικό καστ των Λιν Μανουέλ Μιράντα, Ρενέ Ελις Γκόλντσμπερι, Τζόναθαν Γκροφ, Λέζλι Οντομ Τζ. και Κρίστοφερ Τζάκσον, ενώ θα περιλαμβάνει και υλικό από τρεις live ερμηνείες του «Χάμιλτον» στη θεατρική σκηνή.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα προβληθεί πρώτα στην πλατφόρμα streaming, αν και υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία του και στις κινηματογραφικές αίθουσες κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Το «Χάμιλτον» θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Disney Plus στις 3 Ιουλίου.

Ο Λιν Μανουέλ Μιράντα επί σκηνής το 2015
Ποιος ήταν ο Αλεξάντερ Χάμιλτον

Καρπός του παράνομου δεσμού μιας φτωχής παντρεμένης γυναίκας από τις Δυτικές Ινδίες και ενός σκωτσέζου μετανάστη, ο Χάμιλτον γεννήθηκε στο νησί Νέβις της Καραϊβικής το 1755 (κατ’ άλλους το 1757).

Μετά την εγκατάλειψη από πλευράς πατέρα, αμέσως μετά τη γέννησή του, μεγάλωσε με τη φροντίδα της μητέρας του, η οποία όμως πέθανε όταν ο Αλεξάντερ ήταν μόλις 13 ετών.

Ολομόναχος πλέον στον κόσμο, ο Χάμιλτον συνειδητοποίησε ότι πλέον έπρεπε να βασιστεί στις δικές του δυνάμεις για να επιβιώσει.

Αναζήτησε εργασία ως μαθητευόμενος σε μια εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών και, με το ταλέντο και την εργατικότητά του, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους εργοδότες του οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα ώστε να τον στείλουν να σπουδάσει στις τότε βρετανικές αποικίες της αμερικανικής ηπείρου.

Στα 15 του χρόνια, ο Χάμιλτον έφτασε στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και κατάφερε μετά από λίγα χρόνια να γίνει το δεξί χέρι του Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Μετά την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του νεογέννητου κράτους και, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε ποτέ να ανελιχθεί μέχρι το ανώτατο αξίωμα του προέδρου, επηρέασε βαθύτατα το πολιτικό σύστημα της χώρας του.

Εκτός από μέλος του πρώτου ηπειρωτικού Κογκρέσου, συνδημιουργός των Ομοσπονδιακών Κειμένων των ΗΠΑ και ένθερμος υπέρμαχος του Συντάγματος, συνεισέφερε στην ίδρυση της  ομοσπονδιακής τράπεζας, του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ και του οργανισμού που αποτέλεσε τον «πρόδρομο» της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Το 1784 ίδρυσε την Τράπεζα της Νέας Υόρκης, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα ενώ το 1801 ίδρυσε την εφημερίδα New York Evening Post, η οποία μετεξελίχθηκε στη γνωστή σε όλους μας New York Post, ένα από τα παλαιότερα έντυπα στις ΗΠΑ.

Πέθανε το 1804, στα 49 του χρόνια, μετά από πυροβολισμό σε μονομαχία με τον Ααρον Μπερ, τον τρίτο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...