498
To «Πρεζιντιέντ καφέ» στο Κράσνογιαρσκ συγκεντρώνει ένθερμους οπαδούς του ρώσου προέδρου | (youtube.com)

Το καφέ του Πούτιν άνοιξε και σας καλεί στη… Σιβηρία!

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 19:40
To «Πρεζιντιέντ καφέ» στο Κράσνογιαρσκ συγκεντρώνει ένθερμους οπαδούς του ρώσου προέδρου
|(youtube.com)

Το καφέ του Πούτιν άνοιξε και σας καλεί στη… Σιβηρία!

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 19:40

Ο Πούτιν μαθητής στο δημοτικό σχολείο, ο Πούτιν κρατώντας με τη σύζυγό του τη νεογέννητη θυγατέρα τους Μαρία, ο Πούτιν με το κοφτερό και ψυχρό σαν ατσάλι βλέμμα του πράκτορα της KGB επί «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Κι ακόμα, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιδεικνύοντας μια λαβή τζούντο, επιθεωρώντας ένα πυρηνικό υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μιλώντας στο τηλέφωνο, συζητώντας με αγρότες σε κάποιο χωριό των Ουραλίων.

Οπως επισημαίνει ο Ιλια Ναϊμούσιν στο Reuters, από τους τοίχους αυτού του αλλόκοτου και μοναδικού στον κόσμο καφέ που εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, οι πελάτες θέλοντας και μη χαλαρώνουν υπό το βλέμμα του δημοφιλέστερου (;) άντρα της Ρωσίας, του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΦΕ 1
Μια άποψη του καφέ στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας (youtube.com)

Ο 26χρονος επιχειρηματίας Ντμίτρι Ζντάνοφ δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για την ιδέα που είχε να ανοίξει στις εσχατιές της ρωσικής επικράτειας ένα τόσο παράδοξο καφέ. «Οταν σκεφτόμαστε με τους συνεταίρους μου πώς να το στήσουμε, καταλήξαμε στην ιδέα αυτή που εξασφάλιζε σίγουρη επιτυχία».

Και συνεχίζει: «Σε ολόκληρη την Ρωσία δεν υπάρχει καφέ ή εστιατόριο αφιερωμένο στον πιο αγαπητό πολιτικό της χώρας. Και εμείς δίνουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να εκφράσουν τα αισθήματά τους προς τον πρόεδρο!».

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΦΕ 4
Στις τουαλέτες σάς χαρίζει ένα χαμόγελο ο πρόεδρος Ομπάμα (bussinesinsider.com)

Οπως άλλωστε και προς τους ηγέτες άλλων μεγάλων δυνάμεων. Στο «Πρεζιντιέντ καφέ» -το καφέ του Προέδρου- τα πατάκια μπροστά από τους νιπτήρες αναπαριστούν την αστερόεσσα ενώ το χαρτί τουαλέτας κοσμείται από τη χαμογελαστή μορφή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό σε όλα αυτά. Δεν έχω γνώμη για τους ηγέτες των δυτικών δυνάμεων. Δεν πρόκειται παρά για μια επιχείρηση. Θα ήταν λάθος να το εκλάβει κανείς ως κάτι διαφορετικό» υπογραμμίζει ο Ζντάνοφ.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΦΕ 2
Πατάκια με την αστερόεσσα μπροστά απ΄ τους νιπτήρες (widerimage.reuters.com)

Εκφράζει ωστόσο κάποια ανησυχία αλλά και πικρία για τον τρόπο που ορισμένες χώρες της Δύσης αντιμετωπίζουν τη Ρωσία. «Δεν είναι έντιμο να σπιλώνεται ο πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας όπως η Ρωσία με αστήρικτες κατηγορίες και άθλια υπονοούμενα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Για να μην ξεχνιόμαστε άλλωστε και για να μπορούν οι πελάτες να εκφράσουν τα αισθήματά τους ελεύθερα, σε μια γωνιά υπάρχει η φωτογραφία του φιλοδυτικού ηγέτη της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, μουτζουρωμένη με βρισιές και κατάρες για τον ύποπτο ρόλο που παίζει «ο προδότης αυτός του ρωσικού λαού».

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΦΕ 3
Φωτογραφίες των ηγετών της Δύσης όπου οι θαμώνες μπορούν να βγάζουν το άχτι τους ελεύθερα (youtube.com)

Αν θέλετε κι εσείς να βγάλετε το άχτι σας εναντίον του τιποτένιου εκείνου πολιτικού δεν έχετε παρά να ζητήσετε από μια σερβιτόρα το μαύρο μαρκαδόρο που κουβαλάει στην ποδιά της για να προσθέσετε το φαρμακερό σας σχόλιο στο πορτρέτο του δύσμοιρου Γιατσένιουκ. Και όχι μόνον εκείνου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...