288
Ο γάλλος πρόεδρος φτιάχνει το μικρόφωνο της Μέι | Reuters / Charles Platiau

Την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 23:21
Ο γάλλος πρόεδρος φτιάχνει το μικρόφωνο της Μέι
| Reuters / Charles Platiau

Την επόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 23:21

Αποφασισμένη να μην υποκύψει στις πιέσεις και να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πλάνο της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εμφανίστηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για το Brexit θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, αφού έχει καταρτίσει τη νέα της κυβέρνηση.

Η Τερέζα Μέι είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο μίλησε για την έξοδο της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας από την Ενωση, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Η Τερέζα Μέι ερωτήθηκε και για την ενδεχόμενη συνεργασία με το ιρλανδικό κόμμα DUP, λέγοντας ότι η κυβέρνησή της θα είναι απόλυτα σταθερή και ότι η συμφωνία με το DUP είναι απαραίτητη για την πολιτική σταθερότητα και όχι μόνο της χώρας.

Η μεταξύ τους συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στο δεύτερο ζήτημα, καθώς στο Λονδίνο θεωρείται δεδομένη η διαδικασία της εξόδου, παρότι ο υπουργός Οικονομικών και ισχυρός άνδρας της Γερμανίας και της Ευρώπης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής, δηλώνοντας πως «αν η Βρετανία αλλάξει άποψη, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για την παραμονή της».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση και τις κοινές δηλώσεις τους (Reuters/Charles Platiau)

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε πως η πόρτα της Ευρώπης είναι πάντα ανοιχτή για τη Βρετανία. Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι παρά το ότι οι Βρετανοί πήραν θέση υπέρ της εξόδου, η πιθανότητα να ξαναανοίξει η πόρτα της Ευρώπης, είναι υπαρκτή.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο γάλλος πρόεδρος μίλησαν για την τρομοκρατία και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι δύο χώρες, κάνοντας λόγο για κοινή δράση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών έγιναν πριν αναχωρήσουν για τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Αγγλίας-Γαλλίας, στον οποίο και θα παρευρίσκονταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...