247
Η Τερέζα Μέι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ, για το διάγγελμα μετά τις εκλογές. Και στο βάθος ένας αστυνομικός... | REUTERS/Hannah Mckay

Οι βρετανοί αστυνομικοί τρολάρουν την Τερέζα Μέι (tweet)

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 18:44
Η Τερέζα Μέι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στην Ντάουνινγκ Στριτ, για το διάγγελμα μετά τις εκλογές. Και στο βάθος ένας αστυνομικός...
|REUTERS/Hannah Mckay

Οι βρετανοί αστυνομικοί τρολάρουν την Τερέζα Μέι (tweet)

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 18:44

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βρετανία, με φόντο τον απόηχο των εκλογών στη χώρα τους, τρόλαραν ανελέητα τη βρετανίδα πρωθυπουργό. Για ποιον λόγο, όμως, συνέβη αυτό;

Δύο χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν ακόμα στο πολιτικό κάδρο το Brexit και οι Βορειο-ιρλανδοί του DUP, η Τερέζα Μέι ήταν υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας. Τότε, είχε κατηγορήσει τα συνδικάτα των βρετανών αστυνομικών για «κινδυνολογία», με αφορμή τις περικοπές σε πόρους και έμψυχο δυναμικό.

Είναι γεγονός ότι κατά τη θητεία τής Μέι στο αρμόδιο υπουργείο, οι αστυνομικοί μειώθηκαν κατά 13%, ήτοι 18.991 άνδρες, με την τότε υπουργό και νυν πρωθυπουργό να επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα των αστυνομικών και όχι στον αριθμό τους.

«Σταματήστε να φωνάζετε ‘’λύκος’’ εκεί που δεν υπάρχει», δήλωσε τότε κυνικά η Μέι, ανοίγοντας… «βεντέτα» με τη βρετανική αστυνομία.

Οι βρετανοί αστυνομικοί δεν το ξέχασαν αυτό και περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα και θα απαντούσαν στην πρωθυπουργό τους. Για την ακρίβεια, θα της έδιναν «πληρωμένη απάντηση». Οπως και έγινε, με αφορμή τη «νίκη» της Μέι στις εκλογές και ενώ οι Τόρις έχασαν 13 θέσεις, αλλά και την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο.

Το Police Community είναι ένα δίκτυο που ιδρύθηκε, το 2014, από δύο αστυνομικούς και απέκτησε χιλιάδες ακολούθους -και όχι αποκλειστικά μόνο από όργανα της Τάξης- λόγω του πνεύματος που διαπνέει τα tweets του.

Ανέφερε, λοιπόν, εξαιρετικά καυστικά το Police Community: «Αγαπητή Τερέζα, δεν είναι ο αριθμός των βουλευτών που μετράει, είναι το πώς τους χρησιμοποιείς. Πρέπει να κάνεις περισσότερα».

Πολύ θα θέλαμε να δούμε την αντίδραση της Μέι όταν θα διάβασε αυτό το μήνυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...