171
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Δευτέρας | Aris Oikonomou / SOOC

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Παραδίδω την εντολή, πάμε για εκλογές στις 25 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 14:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Δευτέρας
|Aris Oikonomou / SOOC

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Παραδίδω την εντολή, πάμε για εκλογές στις 25 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 14:05

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία τον ενημέρωσε ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή που έλαβε νωρίτερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ακολούθησαν αντιστοιχες επικοινωνίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους άλλους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο.

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ επιπλέον δείχνει τη σαφή εντολή για την ανάδειξη και συγκρότηση ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Στόχος, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, οι δεύτερες κάλπες να στηθούν στις 25 Ιουνίου, με την ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, να γίνεται την ερχόμενη Κυριακή  και να ακολουθεί την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 29 Μαΐου) η διάλυσή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...