317
Γιάννης Βαρδινογιάννης και Χρήστος Σπίρτζης στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης των διυλιστηρίων της Motor Oil | ΙΝΤΙΜΕnews

Tι έφερε δίπλα δίπλα Τζίγγερ και Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 17:56
Γιάννης Βαρδινογιάννης και Χρήστος Σπίρτζης στην κοινή συνέντευξη Τύπου για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης των διυλιστηρίων της Motor Oil
|ΙΝΤΙΜΕnews

Tι έφερε δίπλα δίπλα Τζίγγερ και Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2018, 17:56

Εκδηλη ήταν η ικανοποίηση στα πρόσωπα του αντιπροέδρου της Motor Oil Γιάννη Βαρδινογιάννη και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του ΟΣΕ για τη σύνδεση των Διυλιστηρίων Κορίνθου και άλλων βιομηχανικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ένα έργο που ύστερα από πολυετή καθυστέρηση θα είναι πλέον έτοιμο σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, συνολικού κόστους 12 εκατ. ευρώ και μήκους 10 χλμ., θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

Η υποδομή θα εξυπηρετεί 6 αγωγούς,  4 καυσίμων και 2 οπτικών ινών (ο ένας για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και ο άλλος  για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου).

Ο αντιπρόεδρος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη γρήγορη έκβαση του ζητήματος, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα πέντε και πλέον ετών για την εταιρεία.

«Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε, υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδινογιάννης, ανακοινώνοντας ότι σε έναν χρόνο από σήμερα θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου.

«Η κρατική μηχανή διαχρονικά δεν βοηθάει, θα θέλαμε να το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πίσω, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση» ήταν το σχόλιο που επιφύλαξε για την πολυετή καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε πως η συμφωνία με την Motor Oil υπηρετεί τη βασική αρχή της κυβέρνησης για την ένταξη των έργων υποδομής στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων.

295020

Πρόκειται, είπε, για ένα παράδειγμα προς μίμηση, και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να  υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν υποδομές της Motor Oil.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...