629
Πληθαίνουν οι πληροφορίες για παρουσία επαγγελματικού αλιευτικού στο σημείο όπου βρισκόταν με το φουσκωτό του ο πρώην υπουργός | Μega Channel/ Youtube

Θρίλερ στην Ερέτρια: Νέα στοιχεία στο Λιμενικό για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 09:49
Πληθαίνουν οι πληροφορίες για παρουσία επαγγελματικού αλιευτικού στο σημείο όπου βρισκόταν με το φουσκωτό του ο πρώην υπουργός
|Μega Channel/ Youtube

Θρίλερ στην Ερέτρια: Νέα στοιχεία στο Λιμενικό για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 09:49

Nέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σε συνέχεια των καταγγελιών (εδώ) της συζύγου του για εμπλοκή δεύτερου σκάφους –επαγγελματικού αλιευτικού– στο μοιραίο για τον πρώην υπουργό επεισόδιο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr, οι αξιωματικοί του Λιμενικού που χειρίζονται την υπόθεση έχουν μαρτυρίες για λογομαχία του Σήφη Βαλυράκη με επιβαίνοντες στο αλιευτικό, καθώς και περιγραφές του σκάφους και των ατόμων που βρίσκονταν πάνω σε αυτό.

Με βάση τα ανωτέρω, θεωρείται θέμα χρόνου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού και όσοι επέβαιναν στο σκάφος την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εικάζεται ότι πρόκειται για ντόπιο επαγγελματία ψαρά, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, κοντά στο λιμάνι, ψαρεύουν μόνο τα τοπικά καΐκια, περίπου δέκα τον αριθμό.

Βάσει καταθέσεων που έχει στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο της Ερέτριας, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, μεταξύ 12.30 και 1.00, το εν λόγω αλιευτικό σκάφος ετοιμαζόταν να ρίξει δίχτυα όταν εμφανίστηκε με τη φουσκωτή βάρκα του ο πρώην υπουργός.

Ο κυβερνήτης του αλιευτικού φέρεται να αντέδρασε και έπειτα από λογομαχία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άρχισε να κυκλώνει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, προφανώς για εκφοβισμό.

«Ενώ επέβαινε στο μικρό φουσκωτό του, συναντήθηκε με αλιευτικό σκάφος, μήκους περίπου 8 μέτρων, λευκού χρώματος, το πλήρωμα του οποίου άσκησε λεκτική βία και προχώρησε σε επιθετική συμπεριφορά, κάνοντας κύκλους γύρω από το σκάφος του κ. Βαλυράκη, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό, κοντά στο Νησί των Ονείρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στο νερό και την κατάληξη του σκάφους στα βράχια, ακυβέρνητο», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού, Γιώργος Σπύρου, περιγράφοντας μαρτυρίες που, όπως είπε, του μετέφεραν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, αυτές δεν είναι εικασίες. «Ο άνθρωπος που τα αναφέρει κατέθεσε στις Αρχές. Προσήλθε και σε μένα και μου είπε λεπτομέρειες για όσα είδε. Δεν υπάρχει μόνο ένας αυτόπτης που κατέθεσε λεπτομερώς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που είδαν το ίδιο περιστατικό από πιο μακριά», ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, ο κ. Σπύρου έκανε έκκληση στον δράστη να εμφανιστεί από μόνος του στις Αρχές, απαλύνοντας –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– τον πόνο της οικογένειας, ενώ εκτίμησή του ήταν ότι δεν θα αργήσει πολύ να εντοπιστεί το εν λόγω αλιευτικό.

«Υπάρχουν πολύ λίγα αλιευτικά με αυτό το μήκος, ξέρω πού ελλιμενίζονται, ξέρω την ώρα του συμβάντος, υπάρχουν θεάσεις που συλλέγονται. Δεν θα αργήσει πολύ να εντοπιστεί το αλιευτικό. Είναι θέμα χρόνου», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεν αποκλείεται οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που διαπίστωσε (εδώ) ο ιατροδικαστής να προκλήθηκαν από την προπέλα του αλιευτικού και όχι του δικού του σκάφους, κάτι που αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε απίθανο ο Σήφης Βαλυράκης να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους, γιατί καθόταν στο μπαλόνι, άρα έπεσε στο πλάι. «Αυτό», είπε, «θα πιστοποιηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Θα ταυτοποιηθεί και το είδος της προπέλας. Αλλωστε, για αυτό αναβλήθηκε και η κηδεία του». Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στο κοιμητήριο Παπάγου.

Οσο για τα κίνητρα του δράστη, υποστήριξε ότι πιθανόν έχει να κάνει με την επαγγελματική στάση του και την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για τη θάλασσα, που προκαλεί εχθρική στάση προς τους μη επαγγελματίες ψαράδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...