296
Ο Σήφης Βαλυράκης και η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή της γυναίκας του Βαλυράκη στον υπουργό Ναυτιλίας: Καταγγέλλει ανθρωποκτονία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 16:48
Ο Σήφης Βαλυράκης και η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστολή της γυναίκας του Βαλυράκη στον υπουργό Ναυτιλίας: Καταγγέλλει ανθρωποκτονία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 16:48

Στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή και άλλου σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας με τη Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Μαρτυρίες για δύο σκάφη

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες, υπήρξε παρενόχληση του σκάφους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Δείτε την επιστολή της κυρίας Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη προς τον υπουργό Ναυτιλίας:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News