213
| Intime

Πραγματογνώμονας από το Λιμενικό για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 19:32

Πραγματογνώμονας από το Λιμενικό για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 19:32

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το ΑΠΕ, οι Αρχές θα πάρουν γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτήν ή από άλλου σκάφους.

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ωστόσο, η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13:30 με 14:00.

Στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα. Αυτό δείχνει ότι ο πρώην υπουργός βρισκόταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει, όταν κάτι συνέβη αιφνιδιαστικά, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου, το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρισκόταν στο χέρι του, αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και συγκεκριμένα πάνω στον διακόπτη.

Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop, το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...