327
Το παράπηγμα του άνδρα όπως φάνηκε από το ελικόπτερο της ακτοφυλακής | US Coast Guard

Θρίλερ στην Αλάσκα: Αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ για να σκοτώσει έναν μοναχικό κατασκηνωτή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 15:04
Το παράπηγμα του άνδρα όπως φάνηκε από το ελικόπτερο της ακτοφυλακής
|US Coast Guard

Θρίλερ στην Αλάσκα: Αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ για να σκοτώσει έναν μοναχικό κατασκηνωτή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 15:04

Αυτό που πέρασε ένας Αμερικανός στην Αλάσκα την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσε να γίνει ταινία, η συνέχεια της «Επιστροφής» με τον Λεονάρντο Ντικάπριο να παλεύει με μία αρκούδα και να κερδίζει τελικά Οσκαρ.

Μόνο που ο άνδρας, ο οποίος διέμενε μόνος του σε ένα απομονωμένο παλιό ορυχείο, 60 χλμ από το κοντινότερο χωριό, δεχόταν στα αλήθεια επί μέρες την επίθεση μίας αρκούδας, που τον τραυμάτισε και τον έσυρε έξω από το παράπηγμά του, στην όχθη του ποταμού, λίγα μέτρα παραπέρα.

Ο άνδρας, σε ηλικία 50-60 ετών, δεν είχε κανέναν τρόπο να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο και να ζητήσει βοήθεια.

Η αρκούδα επέστρεφε με μεγαλύτερη μανία κάθε βράδυ για αυτό ο άνδρας δεν μπορούσε να κοιμηθεί για μέρες. Του είχαν μείνει μόλις δύο σφαίρες στο όπλο του, με το οποίο είχε προσπαθήσει να κρατήσει μακριά την αρκούδα.

Τραυματισμένος, αδύναμος και άυπνος, είχε χάσει τις ελπίδες του. Απεγνωσμένος ανέβηκε στην οροφή του παραπήγματος και έγραψε ένα μεγάλο SOS κα τη φράση «Βοηθήστε με». Τελικά όμως, όπως γράφουν οι New York Times, στάθηκε πολύ τυχερός.

Το σήμα το είδε ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής, που κατά λάθος βρέθηκε να πετά στην περιοχή, η οποία βρίσκεται 1.500 χλ, από το Ανκορεϊτζ, τη μεγαλύτερη πόλη της μακρινής πολιτείας.

Το ελικόπτερο είχε προορισμό το Νόμι, το κοντινότερο χωριό, όπου θα παραλάμβανε επιστήμονες για να πετάξουν την επόμενη ημέρα κατά μήκος της ακτογραμμής, με αποστολή να εντοπίσουν νεκρές φάλαινες, θαλάσσιους ελέφαντες και φώκιες στον ωκεανό.

«Αλλάξαμε λίγο πορεία για να αποφύγουμε νεφώσεις. Αν είχαμε πετάξει πάνω από τη διπλανή κοιλάδα, δεν θα τον είχαμε δει», είπε ο Τζάρεντ Καρμπαχάλ, ένας από τους πιλότους του ελικοπτέρου που τελικά προσγειώθηκε και μετέφερε τον άνδρα σε κοντινό νοσοκομείο.

«Μας είπε ότι η αρκούδα ερχόταν κάθε βράδυ και του επιτίθετο. Δεν είχε κοιμηθεί για πολλά βράδια και ήταν τραυματισμένος και εξαντλημένος», είπε.

Ο άνδρας είχε δέσει πρόχειρα το τραυματισμένο πόδι του και κουνούσε μία μικρή σημαία προς το ελικόπτερο. Η πόρτα του παραπήγματός του ήταν διαλυμένη. Ενα βράδυ ακόμα εκεί και δύσκολα θα επιβίωνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...