289
Όπως φαίνεται σε λίγα χρόνια η πρόσβαση στο Internet θα είναι υπόθεση διαστημικών δορυφόρων | Shutterstock

Θέση μάχης για το διαστημικό Internet παίρνει και η Amazon

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 07:00
Όπως φαίνεται σε λίγα χρόνια η πρόσβαση στο Internet θα είναι υπόθεση διαστημικών δορυφόρων
|Shutterstock

Θέση μάχης για το διαστημικό Internet παίρνει και η Amazon

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 07:00

Είναι γνωστό ότι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη οι υποδομές που υπάρχουν εκεί δεν επιτρέπουν την παρουσία ευρυζωνικών δικτύων ώστε να παρέχουν γρήγορες και καλής ποιότητας συνδέσεις με το Internet. Υπάρχουν επίσης αρκετές περιοχές της Γης που λόγω της θέσης τους δεν μπορεί να δημιουργηθεί υποδομή που να επιτρέπει την σύνδεση με το Διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια κολοσσοί της σύγχρονης τεχνολογίας και της νέας οικονομίας έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα.

Η Google, η Qualcomm, η Space X (η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ), το Virgin Group και το Facebook έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να στείλουν στο Διάστημα μεγάλους στόλους τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων οι οποίοι θα παρέχουν σε κάθε σημείο του πλανήτη ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet καθώς και διαφόρων ειδών διαδικτυακές υπηρεσίες. Η Space X έχει ανακοινώσει ότι το σχέδιο της περιλαμβάνει την παρουσία 12 χιλιάδων δορυφόρων. Οι περισσότερες εταιρείες δηλώνουν μάλιστα ότι θα παρέχουν την πρόσβαση στο Internet από το Διάστημα δωρεάν στους χρήστες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Daily Mail θέση στην κούρσα του διαστημικού Internet θέλει να πάρει και η Amazon. O εμπορικός γίγαντας έχει υποβάλει στην Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνιών τα σχέδια της για την παροχή ιντερνετικών υπηρεσιών από το Διάστημα. Το Project Kuiper όπως ονομάζεται αυτό το πρόγραμμα αφορά την εκτόξευση 3,236 δορυφόρων που σύμφωνα με την εταιρεία θα παρέχουν ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο στο 95% του πληθυσμού της Γης.

«Στην Amazon η ενέργεια μας πηγάζει από την προσπάθεια να είμαστε καινοτόμοι για λογαριασμό των πελατών μας. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet. Όραμα μας είναι να παρέχουμε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική σύνδεση σε πολλές κοινότητες στον πλανήτη που είτε έχουν χαμηλής ποιότητας συνδέσεις στο Internet είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε αυτό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Amazon.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...