387
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής στο πόντιουμ, διευθύνει την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna | Andrey Chuntomov

Θεόδωρος Κουρεντζής: Σε streaming οι sold-out συναυλίες στο Μέγαρο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 16:53
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής στο πόντιουμ, διευθύνει την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna
|Andrey Chuntomov

Θεόδωρος Κουρεντζής: Σε streaming οι sold-out συναυλίες στο Μέγαρο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 16:53

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Θεόδωρος Κουρεντζής στο πόντιουμ και Συμφωνία Αρ. 9 στα αναλόγια. Ενας συνδυασμός που δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους φίλους της κλασικής μουσικής. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Η κορυφαία από πλευράς ακουστικής, συναυλιακή αίθουσα της χώρας αποδείχτηκε… μικρή.

Διπλό sold out και χιλιάδες ακόμη μουσόφιλοι εκτός. Κάτι έπρεπε να γίνει. Και έγινε!

Οσοι, λοιπόν, δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους για τις εμφανίσεις του διεθνώς περιζήτητου αρχιμουσικού στην Αθήνα, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν online τη συναρπαστική ερμηνεία του, σε μια μαγνητοσκόπηση που θα διατίθεται δωρεάν στους διαδικτυακούς θεατές, σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τις 24 Φεβρουαρίου – ημέρα γενεθλίων του Θεόδωρου Κουρεντζή – και για τις επόμενες 90 ημέρες!

Tο Μέγαρο και η MusicAeterna, σε συνεργασία με τo ARTE, την Unitel και το ZDF, εξασφάλισαν τη μετάδοση της συναυλίας σε streaming από τις ιστοσελίδες του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE Concert.

Επιπλέον, αργότερα μέσα στη χρονιά, οι φίλοι του γνωστού ευρωπαϊκού καναλιού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή τη σπουδαία συναυλία και από τις τηλεοπτικές τους οθόνες.

Ο βραβευμένος έλληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την Συμφωνία αρ. 9 του Μπετόβεν, στην Αθήνα | Alexandra Muravyeva
Παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός!

Επίσης, η μαγική ερμηνεία της «Συμφωνίας αρ. 9» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν από την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή, αλλά και τους σολίστ Birgitte Christensen (σοπράνο), η Sophie Harmsen (άλτο), ο Benjamin Bruns (τενόρος) και ο Johannes Kammler (μπάσος), θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει από τη Sony Classical, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας έρχεται στην Αθήνα ειδικά για την ηχογράφηση του κλασικού αριστουργήματος.

Η μαγνητοσκόπηση των δύο συναυλιών αποτελεί παραγωγή της Unitel, κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, σε συμπαραγωγή με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση ZDF για λογαριασμό του ΑRTE και σε συνεργασία με τη MusicaAeterna και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Μέγαρο συνέπραξε για πρώτη φορά με αυτούς τους τρεις σημαντικούς φορείς, τον προηγούμενο Ιούνιο, με την ευκαιρία της συναυλίας του Θεόδωρου Κουρεντζή και του διάσημου Συνόλου στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, με την «Εβδόμη» του Ludwig van Beethoven, ένα εντυπωσιακό μουσικό και τεχνολογικό εγχείρημα που σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαδικτυακή πρεμιέρα: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

Παραγωγή: Unitel, Συμπαραγωγή: ZDF

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News