322
Ο Πίτερ Τζάκσον στην τελετή απονομής των BAFTA, στο Λονδίνο, τον Φεβρουάριο του 2019 | EPA/NEIL HALL

Forbes: Πίτερ Τζάκσον, ο πιο καλοπληρωμένος της σόουμπιζ – καμία γυναίκα στο Τοπ-10

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 12:20
Ο Πίτερ Τζάκσον στην τελετή απονομής των BAFTA, στο Λονδίνο, τον Φεβρουάριο του 2019
|EPA/NEIL HALL

Forbes: Πίτερ Τζάκσον, ο πιο καλοπληρωμένος της σόουμπιζ – καμία γυναίκα στο Τοπ-10

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 12:20

Με έσοδα που έφτασαν τα 580 εκατ. δολάρια το 2021, ο σκηνοθέτης του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του ντοκιμαντέρ για τους Beatles, βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερα αμειβομένων καλλιτεχνών.

Ο Πίτερ Τζάκσον κατέλαβε την πρώτη θέση στην ετήσια λίστα του Forbes, κυρίως χάρη στα κέρδη που του απέφερε η πώληση της δικής του εταιρείας οπτικών εφέ Weta Digital στην Unity Software, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Από αυτά, ο Τζάκσον έβαλε στην τράπεζα 600 εκατ. δολάρια και σε μετοχές άλλα 375 εκατ. δολάρια.

Εγινε, έτσι, ο τρίτος δισεκατομμυριούχος σκηνοθέτης στα χρονικά του Χόλιγουντ, μετά τον Τζορτζ Λούκας και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στο Τοπ-10 της λίστας βρίσκονται μόνο άντρες, ενώ στη δεύτερη δεκάδα συναντούμε και τρεις γυναίκες. Οι μουσικοί Μπομπ Ντίλαν, Πολ Σάιμον και Μπρους Σπρίνγκστιν, όλοι μπήκαν στην πρώτη δεκάδα, πουλώντας τον κατάλογό τους στις δισκογραφικές. Δεύτερος, πίσω από τον Τζάκσον, είναι ο Σπρίνγκστιν, που φέρεται να πούλησε τη μουσική του έναντι 500 εκατ. δολαρίων στη Sony Music.

Οι δημιουργοί του South Park, Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν, βρίσκονται στο νούμερο 6, με έσοδα 210 εκατ. δολάρια μετά τη συμφωνία τους με την Paramount για πολλές ταινίες.

Ο Κάνιε Γουέστ, ο Jay-Z και ο «The Rock» Ντουέιν Τζόνσον συμπληρώνουν τη δεκάδα, χάρη σε πωλήσεις, αμοιβές, εμπορικά συμβόλαια και διαφημίσεις παπουτσιών, σαμπάνιας και τεκίλας.

Πρώτη γυναίκα στη λίστα είναι η ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν, στο νούμερο 12, έχοντας κέρδη 115 εκατ. δολαρίων μέσω της εταιρείας παραγωγής της Hello Sunshine, που εστιάζει σε γυναικείες ιστορίες, και άλλα 20 εκατ. από τον ρόλο της στη σειρά «The Morning Show» της Apple.

Η Ρις Γουίδερσπουν στα Οσκαρ, τον Απρίλιο του 2021 – EPA/Chris Pizzello / POOL

Οι άλλες δύο γυναίκες στη λίστα είναι η Μάρτα Κάουφμαν, μία από τις δημιουργούς της σειράς «Φιλαράκια» και η Σόντα Ράιμς, δημιουργός του «Grey’s Anatomy» μεταξύ πολλών άλλων.

Οι υπόλοιποι μουσικοί που αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα το 2021 είναι οι Red Hot Chili Peppers, οι Mötley Crüe και οι Beach Boys.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...