361
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεοδωράκης: «Πρέπει να ηττηθεί το πολιτικό πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 15:57
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεοδωράκης: «Πρέπει να ηττηθεί το πολιτικό πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 15:57

Το Ποτάμι θέλει να είναι «ο κρίσιμος καταλύτης για να αλλάξει πραγματικά η ζωή στη χώρα», τονίζει ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης που προσθέτει ότι «χωρίς ένα δυνατό Ποτάμι οι λύσεις κινδυνεύουν να είναι ξανά συντηρητικές».

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», επισημαίνει ότι «το πολιτικό πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθεί».

Όπως εξηγεί, «συναιρεί τις περισσότερες από τις παθογένειες της μεταπολίτευσης: Αλαζονεία, αυταρχισμός, ιδεοληψίες, κομματισμός, ”δικά μας παιδιά” και τελικά ανικανότητα».

Ο κ. Θεοδωράκης δεν διαχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ ενώ είναι αρνητικός στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για προεκλογική συνεργασία τονίζοντας ότι «το Ποτάμι είναι ένα αυτόνομο Κίνημα. Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών με τολμηρές προτάσεις και σχέδιο.

» Δεν εξέλαβα το κάλεσμα της κυρίας Μπακογιάννη ως πρόσκληση να κατέβουμε μαζί στις ίδιες λίστες. Εχουμε ένα αξιόλογο δυναμικό, άπειρο ίσως στα κομματικά, αλλά έμπειρο και πετυχημένο στην πραγματική ζωή. Αυτά προφανώς εξετίμησε η κυρία Μπακογιάννη και μας κάλεσε να συνεργασθούμε».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την καλλιέργεια του λαϊκισμού λέγοντας ότι «το μεγάλο ψέμα το ’14 έγινε η ακριβότερη αυταπάτη των Ελλήνων. Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει με ταχυδακτυλουργούς». Αναφερόμενος στα περί σοσιαλδημοκρατικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας ειδικά μετά το Μάτι και υπό τον φόβο της κατάρρευσης θυμήθηκε ξανά τον Τσίπρα πριν από το δημοψήφισμα. Η επίθεση στον κ. Παπαδήμο μαρτυρά ότι ξύπνησε μέσα του ο αριστεριστής και όχι ο σοσιαλδημοκράτης».

Επίσης για τον πρόσφατο ανασχηματισμό λέει ότι απουσιάζει μόνο το Ποτάμι «πολύ ΠΑΣΟΚ, πολύ ΝΔ έως και ακροδεξιά, και βέβαια πληθώρα στελεχών του κομματικού σωλήνα που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει τίποτε στα πόστα που έχουν αναλάβει», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί η ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει πως «στη Βουλή όλοι μιλούν λες και είμαστε ένα κράτος μόνο συνταξιούχων. Δεν είναι όμως μόνο οι συνταξιούχοι, είναι και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους». Κάνει λόγο για τη σημασία της ενίσχυσης των νέων, αναφέροντας το παράδειγμα του Μακρόν που χορηγεί σε κάθε νέο, κουπόνια 500 ευρώ τον χρόνο για βιβλία, πολιτισμό, μόρφωση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θέτει ως προτεραιότητα κυβερνητικής πολιτικής ένα νέο Δημόσιο, με επανασχεδιασμό των υπηρεσιών και απομάκρυνση όσων συστηματικά δεν δουλεύουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...