497
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Θα σας κάνω να γυρίσετε πίσω»

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Θα σας κάνω να γυρίσετε πίσω»

Eνα φιλικό για τον επιχειρηματία περιβάλλον, με κοινωνία που θα αναγνωρίζει το ρόλο της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία, διοίκηση και δικαιοσύνη που δεν θα φέρνουν εμπόδια, αξιοκρατία κι επιχειρηματίες ενεργητικούς κι αισιόδοξους κι όχι παρασιτικούς και κρατικοδίαιτους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βιομήχανους της βόρειας Ελλάδας. Από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το όραμά του για τη βιομηχανία, με μια Ελλάδα τόσο ελκυστική για επενδύσεις που θα καταφέρει να κάνει τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδας που έχουν μεταφέρει δραστηριότητές τους σε γειτονικές χώρες να το ξανασκεφτούν. «Οσοι έχετε φύγει θα εξετάσετε την πιθανότητα επαναπατρισμού σας», είπε.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του στις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ εξειδίκευσε τους λόγους συμπάθειάς του για εκείνες της βόρειας Ελλάδας. «Είναι ένας χώρος μόχθου και προκοπής. Είστε μακριά από την Αθήνα κι ίσως αυτό στο παρελθόν να υπήρξε μειονέκτημα. Είσαστε μακριά από το κέντρο όπου πολλές φορές γίνονται σκοτεινές μοιρασιές και παίζει ρόλο η εύνοια. Αντισταθήκατε στις σειρήνες αυτές, κι αυτό που μέχρι χθες ήταν μειονέκτημα σήμερα μπορεί να αποτελεί πλεονέκτημα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε φίλος μιας επιχειρηματικότητας «που στοχεύει στις αγορές κι όχι στη στενή γνωριμία με την εξουσία».

Αποψη του ακροατηρίου στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη / INTIMEnews/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αποψη του ακροατηρίου στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη / INTIMEnews/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για όσους περίμεναν να φωτογραφίσει και τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Μητσοτάκης το έκανε λίγο παρακάτω, κάνοντας λόγο για «ωμή παρέμβαση στο χώρο των ΜΜΕ που επιχειρείται σε κοινή θέα. Η κυβέρνηση χτίζει τη δική της διαπλοκή αλλά θα μας βρει απέναντι. Χαρίζουν πρόστιμα αλλά εμείς δεν θα τους χαριστούμε. Οραματιζόμαστε μια χώρα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΜΕ για τα συμφέροντά του», είπε. Αφού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση καταστρέφει για την οικονομία, δήλωσε ότι ο ίδιος θα πραγματοποιήσει όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις μέσα στους τρεις πρώτους μήνες, ώστε να εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης και να αρχίσει η οικονομία να κινείται. Με μείωση φόρων, αξιολόγηση, εξορθολογισμό δαπανών, ενίσχυση ρευστότητας και κίνητρα για επαναβιομηχάνιση, ο πρόεδρος της ΝΔ αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να μπει σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

«Περιμένω από εσάς επενδύσεις, προστασία περιβάλλοντος, σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, περισσότερη εταιρική ευθύνη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ολη η Θεσσαλονίκη, πάντως, αναρωτιέται τι θα γίνει με την κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Οι σκληρές κουβέντες του προέδρου της ΝΔ έρχονται σε αντίθεση με την προσπάθεια για χαμηλούς τόνους και συμφιλίωση με οπαδούς τους ΠΑΟΚ που επέδειξαν παράγοντες και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες. Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν την πύρινη ομιλία του, συνέφαγε σε ταβέρνα στην Καλαμαριά με πρώην και νυν μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι «άλλο το ποδόσφαιρο κι άλλο η πολιτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...