466
Εντονη δυσαρέσκεια για Καστανίδη, ενώ για τον Γιώργος Παπανδρέου πηγές της Χ. Τρικούπη έλεγαν ότι «ως πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται διαφορετικά» | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα διαγράψει Παπανδρέου – Καστανίδη η Γεννηματά;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 11:57
Εντονη δυσαρέσκεια για Καστανίδη, ενώ για τον Γιώργος Παπανδρέου πηγές της Χ. Τρικούπη έλεγαν ότι «ως πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται διαφορετικά»
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα διαγράψει Παπανδρέου – Καστανίδη η Γεννηματά;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 11:57

Το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής μετά την ομιλία-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα (εδω) από τη Φώφη Γεννηματά το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν σχεδόν πανηγυρικό. Ηταν μία μεστή ομιλία που όπως έλεγαν στην Χαριλάου Τρικούπη, «έβαλε επιτέλους στη θέση του» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «ντροπή για το ΚΙΝΑΛ» και την ηγεσία του την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις (εδώ).

Τη διάχυτη ικανοποίηση που υπήρχε στις τάξεις του Κινήματος για τη χθεσινή παρουσία της κυρίας Γεννηματά στη Βουλή, ήρθε όμως να διακόψει η επιλογή των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη να απέχουν της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη.

Η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά ήταν άμεση, ανακοινώνοντας την έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να ξεκαθαριστεί μια και καλή το θέμα που προέκυψε από την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ (εδώ) και του επί σειρά ετών υπουργού στις κυβερνήσεις του Κινήματος.

«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή, στις 14:00, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία», ήταν η ανακοίνωσή της αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ήδη γινόταν αποδέκτης εισηγήσεων διαγραφής των δύο στελεχών που προκάλεσαν ξανά πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ με τη συμπεριφορά τους.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη, κύκλοι της Χ. Τρικούπη δεν έκρυβαν τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει προς το πρόσωπό του, καθώς όπως σημείωναν, ο πρώην υπουργός είχε δεσμευτεί μπροστά σε όλους τους βουλευτές ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας , η οποία με ψήφους 14-4 είχε προκρίνει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής.

Οσο για τον Γιώργο Παπανδρέου που ζήτησε εκ του βήματος της Βουλής την απόσυρση του νομοσχεδίου παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε με τις προτάσεις του το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτησή του, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «ως πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, παρά τις εισηγήσεις για τη διαγραφή αμφότερων η Φώφη Γεννηματά θα επιλέξει λιγότερο δραστικά μέτρα.

Σε δηλώσεις του στον «Real FM 97,8», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολίασε ότι «η μη τήρηση των συμφωνηθέντων είναι ζήτημα».

«Η ομόφωνη απόφαση όλων ήταν επί του περιεχομένου, ότι θα διεκδικήσουμε μέσω τροπολογιών αυτές τις αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή. Η απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας ήταν ότι ψηφίζουμε επί της αρχής και μόνο τα άρθρα, με τα οποία συμφωνούμε. Υπάρχει απόφαση. Γι’αυτό έχουμε συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 14:00», εξήγησε.

«Θεωρώ ότι η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και θεσμούς. Μπορεί να υπάρχουν άλλα ζητήματα που θα εκφραστούν και θα πείσουν γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες και στους νόμους. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτό λοιπόν θα το δούμε το μεσημέρι αν υπήρχαν. Αυτό δεν είναι ορθό και για τους άλλους συντρόφους, οι οποίοι είχαν μια διαφορετική άποψη, αλλά τηρούν τα συμφωνηθέντα», σημείωσε με νόημα ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...